2021-11-24 55 浏览
我亲人好多都系食素嘅!咁啱我又因为要食几日素,我就去试咗最爱嘅台湾宜兰口味嘅兰阳食堂! 佢哋暂时只做外卖,仲刚开始星期六都开门做生意🥰🥰台湾宜兰妈妈的好滋味…识食梗系食呢啲啦!手工嘅嘢,唔讲你唔知, 「西鲁肉饭」入面嘅鸡蛋,系好复杂咁样用油炸蛋浆令到佢变成碎碎,再放返落去鲁入味,饭够Q, 「西鲁肉」非常入味,又唔会偏咸,感觉就像台湾人嘅家常菜,以前我喺宜兰嘅农家菜餐厅有食过,所以一见到佢食物简介,即刻要揾日去试😋我个餐系有甜品嘅! 「米布甸」佢用咗冇糖燕麦奶黎煮,呢个米布甸入边有提子干、上面少许玉桂粉香得来又唔会太甜、又唔怕麦麸敏感👍👍小老板娘原来冲得一手好咖啡,仲用左燕麦奶冲泡,适合唔饮奶嘅人,非常贴心🌟✅💪🏼入厨嘅台湾妈妈,又有活力又可爱健谈,食到佢哋嘅温馨妈妈味道,🥰支持小店
我亲人好多都系食素嘅!
咁啱我又因为要食几日素,

我个餐系有甜品嘅! 「米布甸」

西鲁肉饭餐
2021-11-13