2020-12-15
是日谂住去荃新天地 快闪睇BT21 去前想拣间舒适好味既医下肚 尖沙咀分店既 雅悠蔬食 就试过两次 都觉得系超水准表现既素食 谂住呢间都系差唔多 稳稳阵阵试下啦 谁知食物一样咁好 环境配套仲更为亲子🤩·午市套餐前菜及汤品🔸南瓜苹果甘笋浓汤配香法包🔸印度椰子花生雪耳汤配新薯青酱黑醋藜麦沙律👨👩👧:中汤西汤配晒佢大家多啲款式share 只可以讲各有特色各有各好味 大家睇自己心意啦😂主食🔸野菌甘笋腰果忌廉汁烩扁意粉配杂锦天妇罗(可免奶)$98谂住稳阵之选 谁知有惊喜 个汁既味唔滥 新鲜有层次 扁意粉很挂汁 菇有菇味 天妇罗就正正常常🔸低卡椰香冬阴椰菜花饭配溏心蛋(微辣)(可免蛋辣)$98呢个谂住做试伏器 谁知觉得好味到非试不可 😍汁料椰香为主 所谓辣都系点到即止取其过瘾感 椰菜花饭谂住会硬同dry 结果完全相反 像米仔粉 字母粉一般 粒粒分明但又索晒味🤩 升级饮品🔸蓝蝶花雪梨汁(冻)+10*2正正常常 清新解渴但又唔令人难忘果种追加小食🔸土匪腐皮卷 $68卖相同味道都无得输 外观好聪明用雪条棍支撑成几可乱真既鸡膇 土匪外皮脆而不干 内胆既腐皮一层层 有咬口但唔硬 好有咬鸡肉既效果 🔸香芒
午市套餐
正正常常 清新解渴但又唔令人难忘果种
追加小食
🔸土匪腐皮卷 $68
🔸香芒牛油果苜蓿芽手卷(可免蛋奶)$38
店员推介 又真系值得一试㖞 牛油果仿三文鱼 苜蓿芽 仿蟹籽爆爆爆既感觉 紫菜够脆 成件事好味像真有诚意
秋季限定特色甜品
🔸宇治抹茶之旅 跟餐$30(原价$68)
以一间非日本甜食为主打既餐厅黎讲 CP真系爆晒 卖相算系咁之余 味道亦拍得住好多所谓「日式甜品店」雪糕最怕死甜 盖过晒抹茶甘苦 呢个完全奶香抹茶香刚好 小丸子烟靭 最欣赏系葛饼 软弹度十足 沾粉刚好 个人觉得抹茶味无咁甜好食啲
埋单出近门口 店员仲提供个小代币俾汤圆妹扭蛋 蛋入面有唔同既小纸条决定礼物 今次就中左饰物类 汤圆妹拣左只小戒指💍之后有其他家长小朋友要扭就无影到部机喽 下次再同大家详细分享😂