我最近正餐既favorite 系Mr Poke 既Veggie Feast。材料好新鲜外, 配搭都十分和风, 材料有豆腐, 海带, 枝豆, 秋葵, 粟米, 南瓜泥, 鹰咀豆泥, 腰果碎 ($100) 我再加左牛油果($21), total $121 。佢好在够Flexi, base 可以拣寿司饭, 沙律菜, 寿司饭+沙律菜, 糙米饭+ 沙律菜, 多饭或少饭, 或再加钱改乌冬。Topping 可以追加, 想高纤可以加牛油果, 想食高蛋白质可以加豆腐或鹰咀豆泥。荤食者其实可以叫呢个veggie feast 再加动物蛋白, 可以拣鸡肉, 虾, 三文鱼, 吞拿鱼。总知无论系素食者或荤食者, 点都会揾到一个啱你diet 要求既食法。本来食poke bowl 好似食沙律, 按理味道唔会有惊喜, 但又唔系wor, 我发现寿司饭捞鹰咀豆泥味道激似蛋沙律, 已戒蛋既本人表示非常兴奋。由于味道太似, 我第一次食既时候专登打返去餐厅问清楚系咪真系无落蛋无落沙律酱。我估系珍珠米既寿司醋, 加我本身拣左既dressing 系柚子醋, 令到本身无乜点调味既鹰咀豆泥似蛋沙律。非常推荐呢个材料新鲜好味又健康既 pok

Veggie Feast

非常推荐呢个材料新鲜好味又健康既 poke bowl, 最钟意佢有枝豆+鹰咀豆泥+牛油果+海带+秋葵呢个组合。
外卖送餐
Veggie Feast