2017-01-24 350 浏览
平时生日都大鱼大肉,今次谂住一齐食下素斋,一来平时真系好少食啦!环境方面冇乜要求, 食物方面又唔系特别话太突出, 相信如果想食素斋嘅必定有其他嘅选择。今次叫咗一个四人餐,但系四人餐嘅份量同我哋隔离枱二人餐嘅份量,基本上系一样。我哋见到之后,都非常后悔叫套餐,建议如果真系有四个人,不如嗌两个二人餐或者散叫唔同嘅嘢食,反而仲多嘢食同满足。食完四人餐之后,发现都唔够饱,仲要额外加多碟,原来发现散叫仲抵食,其实价钱都唔系贵,但系𠮶啲仲大大碟啲。如果大家想坐低倾下偈,相信时间就唔够啦!佢到几多点几就开始已经要埋单,咁都正常,但系我哋未食完就这就已经收走啲碗碟,我朋友见到仲问佢:咁我哋点食呀! 个阿姐仲话:隔离有只碗干净嘅,用住先。真系激到爆,攞返只干净碗筷嚟都唔得,建议大家,如果谂仲可以坐下倾下偈,就千祈唔好嚟嘞!因为真系只系一个俾你食完就走嘅地方,想倾多两句 ,之后仲要揾地方坐低饮野,确实非常之唔尽兴。4人份量,啱啱好,每人有2碗呢个云吞较为出色,因为底下有啲紫菜,个汤又好好味。呢个咕噜肉就普普通通啦,因为呢就真系好少斋嘅肉,大部分都系一啲蔬菜喺度,味道方面,就比较酸,份量就当然唔够㗎啦!西兰
平时生日都大鱼大肉,
今次谂住一齐食下素斋,
一来平时真系好少食啦!
今次叫咗一个四人餐,
但系四人餐嘅份量同我哋隔离枱二人餐嘅份量,基本上系一样。
我哋见到之后,都非常后悔叫套餐,
建议如果真系有四个人,
不如嗌两个二人餐或者散叫唔同嘅嘢食,
反而仲多嘢食同满足。
食完四人餐之后,发现都唔够饱,
仲要额外加多碟,
原来发现散叫仲抵食

其实价钱都唔系贵,
但系𠮶啲仲大大碟啲。
如果大家想坐低倾下偈,
相信时间就唔够啦!
佢到几多点几就开始已经要埋单,
咁都正常,但系我哋未食完就这就已经收走啲碗碟
,我朋友见到仲问佢:
咁我哋点食呀! 个阿姐仲话:隔离有只碗干净嘅,用住先。
真系激到爆,攞返只干净碗筷嚟都唔得,
建议大家,如果谂仲可以坐下倾下偈,
就千祈唔好嚟嘞!
因为真系只系一个俾你食完就走嘅地方,
想倾多两句 ,之后仲要揾地方坐低饮野,确实非常之唔尽兴。
4人份量,啱啱好,每人有2碗
呢个云吞较为出色,因为底下有啲紫菜,个汤又好好味。
西兰花心,就味道普通啦!
呢啲芋头鱼应该喺超级市场买返嚟嘅!
较为比较热食啲啦!
呢个斋起码都会有热辣辣嘅感觉!
呢个就系散叫㗎啦!
味道就最好味,而份量感觉得最合理,而且仲热辣辣㗎!
2017-01-20
庆祝纪念