2022-06-09
平时食得太油腻 ,偶尔都想食得清淡d。约朋友近近地去黄大仙试吓呢间日常素食,果然无改错名,主打传统素食,不花巧,果然日常食都无问题~晚餐$136, 时间90分钟我自己间唔中都有食素食,市面上一般嘅中式素食店都系散叫模式,款式种类亦唔多,但系依一间素食店,不单止种类多,食物质素亦非常高,价钱亦合理,大大推荐比各个年龄层嘅人去尝试,尤其是年轻人,我相信会好容易接受得到。戈阵六点几去到都冇乜人出乎我意料之外,系好多菜式,成场咁多嘢食,一入座已经急不及待即刻行左个圈😆有冷盘、热荤、汤品、炸物、五谷类、甜点、饮品等等,净系睇到已经流晒口水啦!前菜冷盘:沙律菜、、生果几种的菜,可自行配上粟米粒、红腰豆、三色椒、薯仔沙律等Sushi都好好食😋应该系蒟蒻整成,配埋wasabi豉油真系几可乱真😆💓嘢饮都keep住冰冻,隔离柜仲有唔冻嘅嘢饮🧃鲜橙汁、乌梅汁,汽水南瓜西米露、蛋散、红豆糕、桂花糕、蒸糕等全都清甜足料好味几欣赏嘅系佢有好多热嘅汤类呢条鱼几甜都好好食值得一赞员工姨姨们好有人情味,亦都好照顾食客~比较小众但系又好值得保留嘅一间餐厅。每一样都做得好出色,因为事实上,煮素食嘅技巧甚至比肉食更加高,所以
戈阵六点几去到都冇乜人
前菜冷盘:沙律菜、、生果
几种的菜,可自行配上粟米粒、红腰豆、三色椒、薯仔沙律等
嘢饮都keep住冰冻,隔离柜仲有唔冻嘅嘢饮🧃
鲜橙汁、乌梅汁,汽水
南瓜西米露、蛋散、红豆糕、桂花糕、蒸糕等
全都清甜足料好味
几欣赏嘅系佢有好多热嘅汤类
呢条鱼几甜都好好食
值得一赞员工姨姨们好有人情味,亦都好照顾食客~
比较小众但系又好值得保留嘅一间餐厅。每一样都做得好出色,因为事实上,煮素食嘅技巧甚至比肉食更加高,所以今次极力推荐大家去试一试
间唔中呢个价钱食下素都唔错