2019-11-21 543 浏览
Lunch或者下午茶大概70至80蚊就可以埋单,但晚餐要百几蚊,好奇点解差咁远问职员,佢哋提到晚餐款式一定比较多,另外会送冰镇素咕噜肉,炖汤。星期六日晚市仲会送素鲍鱼。👌 另外,餐厅环境都几多梳化位,整体几干净舒服。🤩 素食餐厅整体黎讲选择算几多,但未必样样整得似个个嘅口感,或者啱食,但明白始终素食嘅制作同一般食物唔一样。--🍴 素食自助餐 HK$168 / 位💲价格为 星期一至五 晚餐时段 90分钟.🍽 餐厅有自取嘅位置系无限添食。🥢 自助攞嘅款式,前菜、冷盘、炸物、热食、汤品、饮品、甜品等等。.素冰镇咕噜肉,炖汤就每按人头份量提供。😛 个人原本都钟意食冰镇咕噜肉,但斋真系第一次食,汁冇坊间嘅咁甜。三人份量唔会另外畀冰做装饰,所以就冇咁冻,但系都keep到个冻冻地,脆口嘅口感。😂 如果想打卡就约齐4个人去食啦!.☺️ 比较特别系素寿司、个人对寿司无太大兴趣,所以无试,但外貌觉得佢几得意,朋友食咗话材料系蛋类或者蒟蒻。🤤 另外,串烧个口感做得几似,但沙嗲酱比较淡。仲有素叉烧,叉烧嘅汁好好食,而且做到叉烧烧完有啲位少少脆脆哋嘅感觉。.🍨 甜品我钟意食佢嘅焦糖炖蛋,椰汁芋圆。 佢炖蛋不定时会

假日晚市素食自助餐

🍴 素食自助餐 HK$168 / 位
💲价格为 星期一至五 晚餐时段 90分钟

🍨 甜品我钟意食佢嘅焦糖炖蛋,椰汁芋圆。 佢炖蛋不定时会出炉, 食到有少少姜汁嘅味,但唔会好重,所以唔洗怕姜嘅辣。😛 椰汁芋圆,椰汁唔会话特别甜,所以都唔系好浓, 材料除咗芋圆仲有珍珠,但珍珠分量仲多过芋圆。
📌 另收加一服务费
  • 冰镇咕噜肉