2023-08-20
越来越多餐厅、零售商提供不同「植物海鲜」菜式及食材,葵兴入素就系其中一个好选择。💚其实好味又健康嘅「植物海鲜」菜式,并唔需要伤害其他生命、亦唔会破坏已经非常脆弱嘅海洋生态。🌊🍤 炸素虾超大只,可谓极悍巨虾 💪。用吉列形式炸,好香脆又邪恶。「肉质」一丝丝咁,好嫩滑,配埋啲粟米粒,好满足呀。☺️🦪 炸素蚝又系几可乱真,唔知点解可以模仿啲蚝味学得咁似,好鲜味。同埋又系好夸张地大只。😂🎏 日式烧鳗鱼唔知有几多素友见到素鳗鱼会好似我咁谂:「哦,又系鳗鱼」,心谂可以有几好食。但系食完我觉得佢真系好食到喊。😭首先佢系近乎炸多过烧,鳗鱼系由多层好薄嘅腐皮包成,一层层好香脆咁入口熔化,系近似素鹅嘅口感,加埋啲烧汁超好味,可谓三款海鲜之首。🤤🤤午巿套餐嘅烧汁老鼠粉都好满足到爱食海鲜嘅你,$92 包埋汤同菜。😃海鲜有虾同鱿鱼,份量好多,素肉嘅口感同味道都好自然,又够弹牙。老鼠粉,即系银针粉啦,炒得好出色,够干身唔会成嘴都系油,而且唔会煮到淋哂,烟烟韧韧有咬口,好食。👍讲开海鲜点可以冇三文鱼刺身呢?厚切三块都只系 $22 ,好抵食。😍素食者被问得最多既其中一条问题, 就系你地系咪食鱼或者海鲜, 咁以后大家识点答
🍤 炸素虾
🦪 炸素蚝
🎏 日式烧鳗鱼
素食者被问得最多既其中一条问题, 就系你地系咪食鱼或者海鲜, 咁以后大家识点答啦, 唔使再黑人问号喇。☺️☺️