2015-03-21 3480 浏览
星期日,一家三口去南小馆食晚饭,好彩6点左右已嚟到,因为咁早已经FULL FULL地。之前响九龙湾分店食过,钟意佢都有几款素食选择,又可满足食肉兽老公。环境:装修雅致、非常宽敞、灯光柔和,三个字:好舒服﹗服务:见我哋有BB都即时主动提供BB椅,但条绑带就真系太污糟啦,BB一拿起手就放入口,我几惊佢肚痛。个侍应可能无咩整BB椅经验,条绑带整咗十分钟都搞唔掂,我本来有啲燥燥地,后来另一侍应帮我哋换过另一张,BB坐得舒服哂﹗ 都算佢地服务OK啦,前台仲几有礼貌。食物:拼盘:自选四款,老公拣一款鸡肉,我拣其余三款素,有黑木耳、马兰豆同烤麸。三款都好味,但分量略嫌细,我一个人都扫得哂。荠菜年糕:以为无肉,点知有猪肉丝,唯有拣开哂畀老公食。年糕几弹牙,调味适中,但餐牌加埋「肉丝」两只字就更加清晰。奶皇小笼包:个样唔靓,偏TAK TAK,但好好味㖞,皮唔会太厚,奶皇够多但唔觉滞。老公食正宗小笼包,我就KO哂成笼奶皇小笼包。总结:坐得舒服,服务唔错,食物好味,系会ENCORE嘅地方。但建议啲BB椅真系要清洁吓,实在太太太太污糟﹗
环境:装修雅致、非常宽敞、灯光柔和,三个字:好舒服﹗

食物:
拼盘