2020-05-19
母亲节带埋母亲同母亲个母亲一齐食饭,食中菜就啱哂。相比起传统中式斋铺,从心既装修冇咁老土,餐牌上面既食物都比较新颖。不过要提下大家,依度既防疫措施系极hea。入到去冇人帮食客探热,枱与枱之间既距离只够阿姐摄入去,如果好怕传播病毒既话就唔建议去住喇,等疫情过左先啦。讲返啲食物,牛肝菌饺子煎得好靓,当然我地都唔会傻傻以为个馅会有好多牛肝菌,个馅以白菜为主,味道都唔错既。竹笙四季翅用料足,似系靓料版既碗仔翅,一窝四个人分完都仲有剩,好有分量。第一次食白木耳,比普通木耳爽口。通常依味菜都会配下啲蚌,个白木耳刚好可以复制果种口感。避风塘腰果茄子脆豆腐既避风塘口味未够劲,可以再加多两钱肉紧整惹味啲。啲豆腐同茄子炸得啱啱好,脆卜卜又唔会太油。我本身系唔食苦瓜既,平时钟意食苦瓜既母亲就话个苦瓜苦左少少。我就觉得个豉汁既豆豉味可以再浓少少。嗱依个福建饭大家真系要小心,唔系话佢唔好食,以系落单前后一定要confirm阿姐有冇落啱order。已经讲左唔食蛋要走蛋,但阿姐系完全冇理到。后尾问返朋友先知叫左走蛋既话张单系会显示喺张单到,而我张单系冇写到,即系阿姐做漏野...总括黎讲系几好食,但喺疫症下真系要跟足
总括黎讲系几好食,但喺疫症下真系要跟足政府指引,坐到咁密对大家都冇好处。