2020-03-05 230 浏览
包贩子系一间好有心既餐厅,虽然本身唔系素食餐厅,但都会有一个纯素餐牌,而且仲会有唔同款式。叫得包贩子,咁就紧系要卖大包啦!当日有三款素包,包括Green Bao、麻婆豆腐Bao同Beyond Burger。三个选项得Beyond Burger有得配薯条,所以就拣左佢。个burger除左块Beyond Meat之外,仲有纯素芝士、大啡菇同蕉糖洋葱。食落觉得同平时喺Green Common食既burger冇乜大分别,反而朋友话麻婆豆腐味好有惊喜。下次再去要试返佢地独家口味先得!除左包之外仲有无奶既纯素雪糕,绿茶口味同栗子口味之间我拣左栗子,结果估佢唔到地系会有几粒栗子喺入面。个雪糕好creamy,一定会改变大家对素食既睇法。喺一间肉食餐厅食到纯素菜式真系好开心,如果有多啲餐厅肯咁做,相信一定会吸引到好多人黎食野。

Burger  +  Fries

Chestnut  ice cream