2023-07-11
好耐都冇去过呢种酒吧餐厅食嘢,今次呢间酒吧已经开到第三间分店,呢间装修以紫色为主题,整个氛围都感觉好神秘🙈,唔同座位都坐得好舒服,啱晒边倾边食边饮~呢间酒吧餐厅嘅食物出品都好高质,用嘅材料新鲜,摆盘精致,饮品名都好有特色,可以喺呢度同朋友过上成晚都得!------------------------------🐚◖基地叁~重奏◗ $138呢个三重奏分别有风干火腿配蜜瓜、柚子渍海鲜、法式田螺~火腿配蜜瓜相对会普通少少,蜜瓜略嫌唔够甜~柚子渍海鲜,有好多款海鲜包括虾、带子、鱿鱼、北寄贝、赤贝,每款都可以保持到鲜味弹牙,经过果渍后味道酸酸甜甜,好啱做开胃前菜,个人好钟意!法式田螺口感软腍,味道略嫌被蒜味遮盖,但底下嘅薯蓉超Creamy几出色!🐟◖玻璃纸焗比目鱼◗ $228用玻璃纸包住去焗,保持到温度,打开仲出晒烟,比目鱼表面放咗柠檬同蕃茄,几有层次,比目鱼香煎过再焗,令香味升华咗唔少,特别系𠮶鱼汤,混合埋柠檬汁,味道几清新,又唔会觉得油腻~🦞 ◖龙虾西班牙海鲜饭◗ $238饭表面铺满晒海鲜有半只龙虾、鱿鱼、蚬,龙虾肉几鲜甜大只,肉质好瓷实弹牙,鱿鱼都好新鲜弹牙,𠮶饭粒粒分明,但略嫌味道偏淡~
🐚◖基地叁~重奏◗ $138
🐟◖玻璃纸焗比目鱼◗ $228
🦞 ◖龙虾西班牙海鲜饭◗ $238
🥗◖水牛芝士波蕃茄沙律◗ $88
水牛芝士波细细粒,口感Q弹,单食芝士波会淡少少,芝士波夹埋车厘茄食,有口感得嚟味道酸甜带有芝士嘅奶香,作为轻食嚟讲几吸引~
🍸◖是日甜品◗ $128
呢杯嘢饮面头有一层泡,仲有一层焦糖脆皮,冧酒底,加入柚子汁,饮落偏酸又唔会太甜,酒精味唔浓,充满果香好清新!
🍋◖食柠檬◗ $98
表面好似柠檬挞咁,有一层厚奶泡,口感好绵密,底下系柠檬汁特饮,酸酸甜甜咁,几满起
🌟 Encore指数:8.5/10