2023-07-08
基地曑以紫色为主调 💜 同时亦走 Cyber 风,环境干净俐落,紫色主题十分特出,朋友去过话环境又靓,食物又唔错 😍 所以今次特登拉埋男友过黎试下 🤩基地叁~重奏见到餐牌张相忍唔住叫左 😍 三层嘅金色架非常吸睛 🤩 上面分别有风干火腿配蜜瓜、柚子渍海鲜同埋法式田螺 💜 风干火腿咸咸香香唔算太浓味,配合微甜嘅蜜瓜几 balance;法式田螺就口感唔错都几香,垫底嘅薯蓉超 creamy 香滑 🤤 最惊喜系海鲜,酸酸地带出左鲜味,有虾、带子、北寄贝、八爪鱼同埋蚬等海鲜 🤩 睇相以为个兜细细个,点知原来入面咁多料 😍 义大利红虾薄切红虾非常鲜甜弹牙,仲好香海水味,加上沙律酱同埋鱼子,更加带出左个鲜味,整体味道层次都几丰富 😋龙虾西班牙海鲜饭超级足料嘅海鲜饭 😍 龙虾鲜甜弹牙,蚬同鱿鱼仔都几鲜味,个饭配料都几多,味道唔算太浓,热辣辣几好味 🙆🏻♀️基地薄饼可以自选三款料嘅 pizza~ 我地今次拣左烟三文鱼、烟熏猪面肉同埋野菌 🤤 厚底 pizza 上面搽满茄膏,配料份量好多,再加上满满嘅芝士 😍 啖啖馅料,中间软软地个边就脆脆地几有咬口,一样都系够热够新鲜 😋饮品:云尼拿紫薯沙冰、香水有毒男友
基地叁~重奏
义大利红虾薄切
龙虾西班牙海鲜饭
基地薄饼
饮品:云尼拿紫薯沙冰、香水有毒
男友叫左呢度嘅 signature smoothie - 云尼拿紫薯沙冰 🤤 入口劲香紫薯味,跟住就有淡淡云尼拿味,而且唔会好甜,所以就算加埋上面嘅忌廉大啖饮都唔会好漏 👍🏻 我就试左佢地其中一款 signature cocktail - 香水有毒 😏 系Rose infused Vodka 再配上西柚同桃 🍸 Fresh 得黎又有 d sweet,酒味唔算太浓,酸酸甜甜几好饮 😆
紫色调嘅装修真系好型好靓 💜 而且坐得好舒服,环境干净食物质素都好唔错,劲适合拍拖,聚餐或者同好姊妹黎倾计打卡 😍 而且侍应都好有礼貌好好笑容,感觉真系几唔错 💕