系旺角新宝戏院睇完戏🎬🎞️🎥之后向前行左几步之后就见到有间紫色💜外墙嘅餐厅,入面好有皇室贵丽👑嘅感觉,奢华嘅水晶灯💡配上有浪漫格调嘅装修、皇室感觉嘅木餐椅👑🪑,以及不锈钢嘅餐具🍴,喺入面食嘢会令人幻想自己系皇室贵族里面嘅一员👸🏻🤴🏻,可以如痴如醉甘享受呢个午餐,暂时逃离现实😎📌2️⃣0️⃣cm吉列猪扒意粉🐷🍝重量级抵食之选系足足有20cm长,即系大概两只手掌👐🏻甘大,又厚过一只手指☝🏻嘅吉列猪扒,完全遮住左底下嘅车厘茄🍅、西兰花🥦同意粉🍝一上枱都震撼到哗左声,瞳孔👁️👁️都放大左😆猪扒外层薄薄嘅炸粉炸到酥脆金黄,里面肉质都相当结实,可以拣黑椒汁、蒜蓉汁、洋葱汁同红酒汁......,即使淋左酱汁,外层依然保持酥脆😲一个人冇可能食得晒,我同朋友share 都食唔晒🤭仲包埋餐汤🍲添呀😋📌吃扒杂扒配薯菜🐟🐷🐔🍟充满童年回忆嘅「滋滋声」铁板,店员先比餐巾我举起,佢再即席淋上酱汁,咋一声,个股热气🔥同香味真系令人觉得好爽😏包左牛油餐包🧈🍞、餐汤🍲有猪骨汤或者罗宋汤,主角有鱼柳、猪扒、鸡扒、肠仔,配菜有车厘茄、西兰花,再拣左薯菜,份量十足,超丰富🤩最后仲有香港制造🇭🇰嘅云呢拿味雪糕🍨做甜品作总结,充实又圆满😍📌话

📌2️⃣0️⃣cm吉列猪扒意粉🐷🍝
一上枱都震撼到哗左声,瞳孔👁️👁️都放大左😆
一个人冇可能食得晒,我同朋友share 都食唔晒🤭
仲包埋餐汤🍲添呀😋

📌吃扒杂扒配薯菜🐟🐷🐔🍟

📌话梅冻柠乐🍹
酸酸甜甜,清爽又解腻,夏日佳品🌞

📌冻柠茶🧊🍋🍵
香港人至爱,唔饮唔舒服😜

📍吃扒
旺角豉油街108号地舖