2017-02-02
我个日好肚饿, on the way 揾紧D街边小吃见到呢间鸡蛋仔~心谂, 正牙!! 医肚唔错! 就停落黎睇下佢卖咩鸡蛋仔啦~~ E, 原来佢好多相同埋好多人排~咁就排埋一份~ 等既同时都上网睇睇佢边只味好食~~ WELL 呢排系紫薯热, 我就叫左个紫薯鸡蛋仔~~唔系讲笑, 叫左之后都等左20-30MINS 左右, 是关佢真系每一底都好足料, 好似唔哂钱咁塞D料入个鸡蛋仔到。放完料, 合埋个模佢仲再补多一层浆上去 @_@ 真系唔系讲少~ 睇上去都觉得好足料, 我即时好应同网上既Comment 佢系好 "揼本"! 等牙等等牙等, 系我等个20-30分钟, 佢冇哂蛋浆, 咁就唯有不断同想排队既人咁冇浆啦, 唔好排啦~ 点知佢受欢迎到, D人问半个钟之后有咩. 到时黎唔黎得?? 姐姐都系答唔知几时送到~ 冇得排既人都好似好失望, 我就觉得原来有得等...都系唔错...终于. 终于到我手!!!!!!!! 一拎上手, 真系好重, "聚"手既~ 鸡蛋仔蛋味OK, 外皮好脆, 而内里既紫薯真系好多, 每一粒都爆爆地~ 食左一半都真系好饱。你问我紫薯好唔好呢~ 我就会觉得,,,好似食紧烧紫蕃薯咁, 甜
等牙等等牙等, 系我等个20-30分钟, 佢冇哂蛋浆, 咁就唯有不断同想排队既人咁冇浆啦, 唔好排啦~ 点知佢受欢迎到, D人问半个钟之后有咩. 到时黎唔黎得?? 姐姐都系答唔知几时送到~ 冇得排既人都好似好失望, 我就觉得原来有得等...都系唔错... 终于. 终于到我手!!!!!!!! 一拎上手, 真系好重, "聚"手既~ 鸡蛋仔蛋味OK, 外皮好脆, 而内里既紫薯真系好多, 每一粒都爆爆地~ 食左一半都真系好饱。你问我紫薯好唔好呢~ 我就会觉得,,,好似食紧烧紫蕃薯咁, 甜甜地, 好多殿粉~ XD 食到有D口干
排左一次, 试左就OK啦~~ 再排可能都冇咩耐性, 而且 $21蚊一底 唔系成日食既价钱呢~~