2021-12-28 1924 浏览
今年细佬生日决定试试新菜式,感受一下阿根廷扒嘅特别之处~坐低冇几耐就有热辣辣嘅餐包送上。难得有Argentinian Empanada所以叫左两只每人一半过下口瘾,馅饼热辣辣,牛肉馅料劲juicy同个sauce惹味,配埋另上嘅辣椒酱有另一番风味,非常唔错!今次晚餐嘅主角系阿根廷扒,爸爸唔好太生嘅所以全部扒都order了medium。主厨好用心咁系个烤炉前慢慢grill d扒,Ribeye端上嘅时候仲有油滋滋嘅声音超治愈~ Ribeye系牛胸背脊同肋骨之间嘅肌肉,有足够嘅厚度但冇overcooked,切开非常粉嫩而且咬落去够淋同juicy,牛香味系口中爆发,全家人对呢个扒都赞不绝口,超impressive!Side dish order嘅skinny fries都好有惊喜,油底加左好多蒜头去炸d薯条,crispy得来蒜味非常出,正!Mix grill (sirloin steak, fillet steak, skirt steak) 系为食精选,一次可以试三个唔同部位嘅扒,超满足~ Sirloin西冷系牛后腰脊肉,油花较少,得边旁有较大块脂肪,所以比ribeye更有咬口,系三款里面我最
今年细佬生日决定试试新菜式,感受一下阿根廷扒嘅特别之处~

坐低冇几耐就有热辣辣嘅餐包送上。

Argentinian Empanada

Ribeye
Skinny Fries

Mix grill (sirloin steak, fillet steak, skirt steak) 系为食精选,一次可以试三个唔同部位嘅扒,超满足~ Sirloin西冷系牛后腰脊肉,油花较少,得边旁有较大块脂肪,所以比ribeye更有咬口,系三款里面我最钟意嘅扒。Fillet steak话系牛腰脊中最嫩滑嘅肉,但我食落又唔系好察觉个分别。Skirt steak侧腹横肌牛排薄薄一片,三款里较韧。
Mix grill
Sirloin

成个menu除左薯条同薯蓉就冇其他淀粉质,冇得拣之下order左daily pasta,番茄蘑菇长通粉真的非常普通,严重overpriced。
Daily  Pasta

餐厅知道我地嚟庆祝生日,帮我地系order嘅甜品上写birthday message~ Panqueques系一份甜到漏嘅甜品!Crepes入面包住超级无敌甜嘅dulce de leche焦糖牛奶酱,小朋友应该会好钟意。
Panqueques

Peras al Vino Bianco红酒烩梨散发著浓浓嘅红酒味,第一次试Malbec ice cream感觉好特别,红酒雪糕微酸冇一般雪糕咁甜,不过我都系prefer净饮红酒多d。
Peras al Vino Bianco

寿星仔对今次阿根廷扒房嘅体验表示非常满意~ Yeah~

Menu-

2021-12-26