2017-11-09
朋友一直话大角咀有间好好味既小笼包,一直都唔会去开果边既我,就算我前阵子一直寻找合心意的小笼包,我都无去过。今日终于挑起条筋突登搭车过去,仲巧遇下午茶,可以用加配优惠叫埋小食。我哋叫左一个好似叫冰火捞面,肉酱系唔错既,但食完都唔知点解起呢个名。(因为太肚饿,无影相就食晒)我哋叫左牛蒡丝,出面都好少地方有,真系几好味,味道调得恰到好处!加埋木耳丝同素翅,令口感层次都加分👍🏼醉鸡卷系我朋友话必叫,睇得出系自家制既,鸡滑唔老唔鞋口,但我觉得酒味唔够,同埋唔系太入味...咁唔小得紧系小笼包啦!皮真系薄既,都有汤包的感觉,但系肉汁未去到齿颊留香既程度,系一啖清汤既感觉。不过都算唔错既🎈不过职员话佢哋个汤底比较特别,系自己调配既,但系我食唔到有乜野特别之处,而猪软骨系唔错既,同佢地既拉面系腍得黎仲有弹牙既感觉,我下次再食的话会拣捞面!鸡翼系炸既,但佢果个透明汁点可以做出芥末既香辣味,我真系见识少,第一次遇上呢个汁,有惊喜❤️
(因为太肚饿,无影相就食晒)