2023-06-06
同旧同事聚会想揾个雅致啲嘅地方食豪啲,今次就嚟到中环嘅营致会馆,获得米芝莲两星荣誉🎖️🎖️可以品尝到唔少精致又矜贵,兼且需要花上不少时间心机嘅功夫粤菜。带屋企人嚟感受下厨师嘅巧手厨艺就好适合👏🏻👏🏻瑶柱花胶扒柚皮厚厚嘅花胶啖啖肉😍爽弹得嚟仲有少许胶质感觉,女士们实喜欢❤️柚皮向来系手工菜,呢度做得香而不涩。洒上大量瑶柱丝,增添口感同矜贵感觉😎原只南非吉品鲍鱼伴辽参鲍鱼非常弹牙,中间仲带点溏心🤩辽参亦厚肉爽弹,扣上香浓鲍汁,好满足😛😛古法白玉蒸星斑球非常传统嘅粤菜,将肉片、冬菇等放喺斑球上,底下再铺上白玉-亦即豆腐🤍材料嘅鲜味同肉味精华全被豆腐吸尽,一定要记得食埋佢。班球肉质嫩滑,够鲜美👅👅烧云腿海参乳鸽脯超级考功夫嘅菜式👍🏻👍🏻要将乳鸽起肉,再酿入海参烹制,一啖咬落,既感受到结实嘅乳鸽肉,亦感受到海参嘅爽弹,口感几得意😚😚旁边嘅烧云腿甜甜地几甘香,加上炸皮,外脆内嫩。鲍鱼飘香荷叶饭鲍鱼非常大😍荷叶饭里面混入冬菇、鸡肉、虾米、瑶柱等配料,饭粒湿润,每啖都食到各种材料混杂嘅鲜味,加上鲍鱼更画龙点睛😙😙人均消费:$900推介指数(10分为满分):8分
瑶柱花胶扒柚皮
原只南非吉品鲍鱼伴辽参