2021-03-09
餐厅:Nutmad (观塘)地址:观塘观塘道396号毅力工业中心9楼C号舖早排去咗黄到爆嘅观塘人气Cafe @nutmadhk 食饭💛,提早book咗个近窗边嘅位置,可以望到观塘工厦同裕民坊一带嘅街景🏭,而餐厅仲要喺全男班打理,有个open kitchen比大家欣赏佢地煮嘢食果阵嘅专业同热诚😎,相信一定吸引到一众嘅少女去帮衬😏叫咗两个lunch set,包埋餐汤同饮品,价钱由$78至$248不等,我地就叫咗中等价位嘅两个主食:烟熏猪猪卡邦尼 $108慢煮鸡胸·罗勒·番茄酱·意大利饭 $120饮过甘笋忌廉汤,主食就啱啱好上枱,店员仲会讲解一吓食物嘅配料同埋最佳食法,对每一样食物都几认真👍,希望客人可以品尝到最好味嘅一餐烟熏猪猪卡邦尼不含任何忌廉,反而选用生鸡蛋同埋芝士去调配出新鲜蛋汁🥚,造成卡邦尼嘅口感,另外加上猪面肉、烟腩片、意大利烟肉同芝士脆片,意粉食落蛋香浓郁,连埋配料同芝士片一齐食就更丰富,食完有有啲黏口,有少少腻,但相信呢种味道出面比较难揾到,都值得一试🤪意大利饭由新鲜蕃茄同番茄汁煮成🍅,橙红嘅颜色吸引鲜香,加上酸姜同罗勒叶做颜色嘅衬托🌱,望落就更抢眼,慢煮鸡胸切成粒状,经慢煮
地址:观塘观塘道396号毅力工业中心9楼C号舖
烟熏猪猪卡邦尼 $108
慢煮鸡胸·罗勒·番茄酱·意大利饭 $120
烟熏猪猪卡邦尼不含任何忌廉,反而选用生鸡蛋同埋芝士去调配出新鲜蛋汁🥚,造成卡邦尼嘅口感, 另外加上猪面肉、烟腩片、意大利烟肉同芝士脆片, 意粉食落蛋香浓郁,连埋配料同芝士片一齐食就更丰富,食完有有啲黏口,有少少腻,但相信呢种味道出面比较难揾到,都值得一试🤪
意大利饭由新鲜蕃茄同番茄汁煮成🍅, 橙红嘅颜色吸引鲜香,加上酸姜同罗勒叶做颜色嘅衬托🌱, 望落就更抢眼,慢煮鸡胸切成粒状, 经慢煮之后幼嫩唔韧,我几钟意❤️,摆碟仲好精美🥰
佢哋仲主打精品咖啡同埋台湾原创花草茶☕️,闲时过嚟同朋友饮番杯吹下水都唔错😽