话说今日放假去港岛探朋友吹水,路经呢间台湾茶店,见时间几充裕,就买了两杯去同朋友一齐饮。本来台湾茶店系香港已经一D 都唔陌生,咁啱见到茶店有人采访佢地,讲起佢地 D 茶有也咁特别,听听下听到我都心动买左两杯 !店长话,佢地既柠檬乌龙茶系下过好多苦功,都系佢地主打卖点。茶系来自台湾阿里山,而且佢地柠檬蜜系每日自己新鲜熬制 !为左要追求百份百台湾口味,柠檬都系由台湾进口用一种带有特别香味既一个品种,佢地所有材料都系由台湾进口,而且有自己既茶园  !  另一杯系布甸乌龙鲜奶,佢地唔用奶精,而系用鲜奶, 而且布甸系佢哋自己亲手整唔系买出边𠮶啲现成,冲出嚟层次好分明未饮已经系一种视觉享受!用鲜奶果然系比奶精更加香滑!我朋友一饮已经话呢间系好野,问我系边度 见到呢间茶舖咁用心经营我当然都唔会吝啬我嘅文笔支持下佢地

布甸乌龙鲜奶 , 柠檬乌龙茶

见到呢间茶舖咁用心经营我当然都唔会吝啬我嘅文笔支持下佢地