2022-12-01 168 浏览
好想去日本🇯🇵唉😮‍💨无假期,点去呢?好彩揾到呢间岳川串扬居酒屋,好味之余,仲食得出大厨对食物𠮶份执着同坚持✊🏻每道食物都整得好出色🤩🐮招牌大阪土手烧牛舌(小)🔸白萝卜被浓浓嘅汤汁浸住,煮得入哂味,而且又够腍。牛舌咬落又唔韧,牛味极浓,令人越食越想食,连汤都想饮埋😋好牛人士必吃之选🉐🉐🉐🉐🉐🉐🐔鸡皮饺子(4pcs)🔸初头以为系炸得好香脆嘅口感,但咬落,咦🤔唔系脆身、软软哋带点烟韧,都几特别嘅口感!唯独是饀料就同普通嘅日式饺子一样,无乜特别,但可以一试🧀烧芝士年糕🔸的的骰骰小年糕,烧到外脆内软,食完超有幸福感🥹🐥秘制超Juicy香脆鸡翼(扬)🔸呢个名果然无改错,一咬落去真系爆哂汁,劲juicy。鸡翼炸得好脆,而且食完又唔觉得油腻!正‼️正‼️正‼️💯💯💯🎌大阪狐狸乌冬面🔸原来系腐皮乌冬,清清哋几够味🐮牛肉汤乌冬(热)🔹望落去以为汤底味道好清,点知饮落味道够哂浓!牛肉煮得唔会煮过熟,不过不失!🍢香菇(扬)🔹香菇边边炸得好脆,而且咬落中间好多菇汁咇出嚟😋烧白鳗🔸简单调味就可以带出鳗鱼嘅鲜味🤏🏻😻其实我仲食咗好多款,但不能尽录,以上系我重点推介🙌🏻
好想去日本🇯🇵唉😮‍💨无假期,点去呢?

🐮招牌大阪土手烧牛舌(小)
招牌大阪土手烧牛呑

🐔鸡皮饺子(4pcs)

🧀烧芝士年糕

🔸的的骰骰小年糕,烧到外脆内软,食完超有幸福感🥹

🐥秘制超Juicy香脆鸡翼(扬)

🎌大阪狐狸乌冬面

🔸原来系腐皮乌冬,清清哋几够味

🐮牛肉汤乌冬(热)

🍢香菇(扬)

🔹香菇边边炸得好脆,而且咬落中间好多菇汁咇出嚟😋

烧白鳗
🔸简单调味就可以带出鳗鱼嘅鲜味🤏🏻😻

其实我仲食咗好多款,但不能尽录,以上系我重点推介🙌🏻

招牌大阪土手烧牛呑
  • 秘制超Juicy香脆鸡翼(扬)
  • 招牌大阪土手烧牛舌
  • 烧芝士年糕