2021-06-08
同朋友经开荃湾呢头谂起呢间The BASE Nature想试好耐,就同佢嚟叹返餐,选择困难嘅我地见有推介套餐就直接套餐,唔洗谂咁多野🤣$590 细尝澳洲牛肉风味Beef Tasting包400克牛肉﹑烤法包﹑招牌米形粉及饮品地中海苹果茶果茶酸酸甜甜又开胃又健康,佢本身有美白﹑改善干燥﹑抗氧化等功效,饮落甘甜仲有生果片tim汤配半发烤牛油法包法包系直接浸在汤上再上碟,咬落都好香软,汤都唔错够creamy松露虫草花杂菌米形粉配63度温泉蛋呢个米形粉非常特别,好少餐厅有见,口感烟韧,食落又似意大利饭Risotto,十分特别嘅口感再配以松露虫草花杂菌,香气十足,最正系个温泉蛋,每次都必切开影相打卡!哈哈然后就到重头戏啦,呢款和牛系澳洲农民将日本母和牛带返澳洲繁殖,并引入美国安格斯牛配种,以日本技术养殖后培养出澳洲目前最高级的牛肉。当中M12为最高级相当于日本A5和牛的品质。不过我地今次试嘅就系M6级黑毛和牛西冷﹑M6级黑毛和牛牛柳同黑安格斯牛肌腱肉,M6评级在油脂分布和肉质都有相当平衡嘅水平套餐可配不同嘅特色盐﹑汁﹑风味配搭,一次过满足唔同嘅口味同质感!肉质本身都够晒软嫩,肉汁保留得不错,5成
$590 细尝澳洲牛肉风味Beef Tasting
松露虫草花杂菌米形粉配63度温泉蛋
不过我地今次试嘅就系
M6级黑毛和牛西冷﹑M6级黑毛和牛牛柳同黑安格斯牛肌腱肉,
M6评级在油脂分布和肉质都有相当平衡嘅水平
肉质本身都够晒软嫩,肉汁保留得不错,5成熟都唔会食到血淋淋咁
芝士薯格
另叫的,薯格炸得好香脆,夹埋浓浓半溶芝士咸香十足,好滋味
Menu