2017-06-21
大角咀属住宅区,今次去左呢间小店食饭,坐位唔算多都唔算大,感觉似mini cafe咁。里面布置几精致,睇落又几舒服。先点菜,叫了dinner set,其中有埋洋葱圈,份量好足,而且有2个汁选择,不过我就唔太中意食洋葱圈,食落只觉得好新解即炸。饮品叫左芒果橙冰果茶,佢里面成大旧冰都系原汁原味雪成,D果肉都系冰左,成个好得意而且就算溶冰都唔会变淡呀!叫左小食,香烤蜜糖鸡中翼,超好味,好juicy又有蜜熔甜甜ge味,烤得又岩岩好,正呀!仲叫左个大蘑,面料好足,个蘑好多汁,仲有芝士口感好丰富。主菜来,烟三文鱼忌廉白汁阔条面,份量好多,三文鱼好大块,阔条面软硬适中,个汁就不算太creamy。另一主菜,普罗旺斯慢煮猪脾仔配蕃茄酿意大利饭及焗香蒜,猪脾仔肉好林,个饭我觉得唔够creamy,但就好香蒜味,仲有好大粒蕃茄,份量OK!蕃茄上面仲好足芝士,拉丝成功!最后食埋舍甜品先走,心太软有焦熔味,同埋都几个大雪糕,食完劲饱呀,D野唔贵几抵食!
里面布置几精致,睇落又几舒服。
仲叫左个大蘑,面料好足,个蘑好多汁,仲有芝士口感好丰富。 主菜来,烟三文鱼忌廉白汁阔条面,份量好多,三文鱼好大块,阔条面软硬适中,个汁就不算太creamy。
蕃茄上面仲好足芝士,拉丝成功!