2025-02-25
🥶天气冻冰冰,就去打个边炉啦🥘我都几钟意呢个系列嘅火锅舖头🤝每个食材同埋每个配搭都系精挑细选例如饮竹蔗茅根🍹系有个玻璃壶俾你 自己好似开水机咁样 揿出嚟 呢啲仪式感好重要㗎!!!🥗丰盛蔬菜拼盘就铺到成朵花咁样 🌸各样嘅菜 例如娃娃菜生菜 红萝卜云耳 蕃茄金菇全部都铺得好靓,而且新鲜💚💚🥘我哋叫咗一个花胶鸡锅💛汤底系金黄色 煮滚咗可以首先品尝几啖先💛饮到有啲南瓜嘅味道 好甜好舒服✊🏼🎃然后侍应就会帮你剪大大块嘅花胶本身啲花胶都少少熟㗎啦 所以摆喺啲汤度,好快就淋晒⭐️⭐️全晚食咗好多块 真系可以养颜架!💛仲有半只嘅鸡 只鸡啲皮同肉都好滑 🐥系新鲜鸡嚟㗎 本身都已经系半生熟所以住咗4-5分钟就食得😙😙呢个安排真系好贴心 唔会overcook d鸡😌另外叫左个🥩苹果木烟熏手切牛颈脊啲肉摆喺啲冰上高 都切得几靓🥩而且牛肉味浓 一份份量都几多 👍👍🥟饺子拼盘超级丰富有10粒唔同款式嘅饺子 👐🏼👏👏而且粒粒都好有惊喜 最高嘅系蟹黄豚肉饺 & 龙虾饺🥟真系食到有蟹,有龙虾 啲味道好特别👍另外仲有真足料鲜虾云吞、韭菜猪肉饺、黑松露蟹肉饺,一分钱一分货最后叫埋带子片 有口感 因为系一片片,所以好快都食得✌🏼
我都几钟意呢个系列嘅火锅舖头
🤝每个食材同埋每个配搭都系精挑细选
🥗丰盛蔬菜拼盘就铺到成朵花咁样 🌸
🥘我哋叫咗一个花胶鸡锅💛
汤底系金黄色 煮滚咗可以首先品尝几啖先💛
饮到有啲南瓜嘅味道 好甜好舒服✊🏼🎃
然后侍应就会帮你剪大大块嘅花胶
本身啲花胶都少少熟㗎啦
所以摆喺啲汤度,好快就淋晒⭐️⭐️
全晚食咗好多块 真系可以养颜架!
所以住咗4-5分钟就食得😙😙
呢个安排真系好贴心 唔会overcook d鸡😌
另外叫左个🥩苹果木烟熏手切牛颈脊
啲肉摆喺啲冰上高 都切得几靓🥩
而且牛肉味浓
一份份量都几多 👍👍
🥟饺子拼盘超级丰富有10粒唔同款式嘅饺子 👐🏼👏👏
而且粒粒都好有惊喜 最高嘅系蟹黄豚肉饺 & 龙虾饺🥟
真系食到有蟹,有龙虾 啲味道好特别👍
最后叫埋带子片 有口感 因为系一片片,所以好快都食得✌🏼