2017-04-27
入大角嘴揾食,朋友推荐一间西式小店。bizi 系澳洲生活过5年,对西式食物都有一定要求。入店内虽不大,但五脏俱全,颇有西方cafe 小店气息,灯光足够,唔会乱搞气氛,专注食物先系最重要。唔好意为店仔细细,但其实一收工就好多客帮衬,好快就满座。好在今日准时收工冲去。先黎前菜沙津,有沙津醋另外上,唔怕味太浓。再黎炸薯条必需一提,热辣辣好香脆,配上茄汁及我最爱的tartar sauce, 感觉返左澳洲咁。(最后挂住主菜,薯条凉晒但仍保持到香脆,劲)橙肉焗猪肋骨非常香,一般出面都系烤猪肋骨,第一次见感觉好新鲜。外面一层锡纸包裹住黎焗,完全锁住肉汁,非常野味。比烤既冇咁油,肉质非常嫩滑。汉堡包系今晚既亮点,面包味香,用料新鲜。汉堡肉应系店内自己打/握制,非常香牛味及鲜嫩,一食难忙。绝对系用心之作。整体系非常满意,小小的店但比高级/有名餐厅做更用心,味道诚意都满分。最重要系以咁既质素,价钱却非常贴地!值得推荐!