嚟开湾仔做嘢,但时间唔多谂住求其食个包买杯咖啡就走。揾一揾Mee见到Retold,印象中间唔中都系啲黄IG foodie会见到佢个名,又够近,就拣咗佢💛本身叫咗Flat White,店员提醒系少奶啲,Latte会大杯啲,就转咗Latte。Btw带咗杯谂住拎走,所以冇拉花睇哈哈本人唔饮牛奶所以多数拣燕麦奶,有个问题系燕麦奶唔够重味,所以会比较明显饮到原先啡底嘅酸味,同埋饮落会鞋口啲。Retold嘅house blend唔酸饮落好顺滑,唔觉可以特别拣豆,但我估系nutty啲,入口唔会涩,开心!💛收到张冇限期嘅印花咭咭,可惜唔系成日去湾仔,但去开都会再去,好饮嘅咖啡唔系到到有,每次试新啡店都好紧张💗牛角酥唔错㖞,以咖啡店嚟讲系水准以上,酥脆层次都几好,咁啱之后一日系另一间就食到啲好shitty嘅croissant 即刻好感恩系Cafe食到嘅都唔错🤭🤭整体十分有七分,加埋装饰环境当然爆分啦,anyway会再回头嘻嘻
Btw带咗杯谂住拎走,所以冇拉花睇哈哈