2015-09-30 174 浏览
佐敦渡船角不嬲人所共知系美食既集中地, 有串烧, 中菜,烧烤,甜品等等, 但近排俾我发现开左间细细间既德国菜, 于是入去一试, 食店近门口放左一个烤炉, 里面一路放住几只保住温既猪手, 卖相吸引, 而入面都以长枱櫈为主, 几适合三五知已食下饮下啤哂甘。 餐牌上主要都系各式吾同既啤哂同德国食物。我同朋友点左两款啤FURSTENBERG LAGER, 系一款入口十分爽滑既LAGER, 啤酒味偏啖,泡既面比较高但够滑, 饮𠮶时要第高D, 令到滑既泡同啤酒一齐倒入口, 就够好味另外点左一个特别既HOEGAADEN ROSEE, 系粉红色既HOEGAADEN, 闻落去有好香果味同花香味, 而且饮落有好香既红桑子味, 系女士几好既选择!食物方面都系点番德国菜最拿手既猪手同肠仔SUPER SUSAGE PLATTER 呢款肠并盘个碟系正宗德国菜碟, 有个耳BAN, 上面放左6, 6条吾同种类既肠, 仲有好多薯条, 薯条热辣辣而且连皮炸, 正!, 肠仔全部够热够香口, 出面块皮系比较烟UN, 所以咬落会有BOP一声, 然后里面既肉汁就会爆出黎,而除左茄汁外, 佢有一个介辣汁都好好味猪手份量适中, 有酸
餐牌上主要都系各式吾同既啤哂同德国食物。我同朋友点左两款啤

食物方面都系点番德国菜最拿手既猪手同肠仔

猪手份量适中, 有酸菜同薯仔沙律伴碟, 薯仔沙律味道清新, 猪手皮十分脆肉亦够滑, 值得欣赏系佢切猪手切得一丝不苟, 除左每旧差吾多大细之余, 佢骨位既肉亦都剩好少, 证明切得好有心机, 我十分欣赏.!

我觉得呢间DAS BIER 虽然细细间, 但味道上绝不比旺区既大德国菜差, 亦都系几个朋友好啱HAPPY HOUR食野既地方

2015-09-29