2018-11-13 187 浏览
今日约左个中环返工既friend嚟呢间日本野度食Dinner佢话以前仲系放题既时候食过 但依家已经变成好似居酒屋咁既日本餐厅 餐厅座位唔多 但唔会觉得好逼软壳蟹沙律 $88软壳蟹超脆 食落觉得好香口而且都几大只 我自己真系好怕食到淋晒既软壳蟹d沙律菜都新鲜 平时唔太食沙律既Friend都觉得呢个配搭几好杂锦寿司 $258吞拿鱼背 油甘 三文鱼 赤贝 甜虾 三文鱼籽 卷物 甜蛋我自己食左几款 最钟意系三文鱼籽 够晒咸香得嚟带有鲜味另外甜虾味道都好鲜甜 有足够胶质喺面 好钟意个口感我个friend话觉得d鱼生既新鲜 唔会有雪味盐烧牛舌 两串 $88牛舌偏向厚少少 失落好友咬口但又唔会韧调味唔会太多 只系落左少少既盐同黑椒 我觉得刚刚好杂锦天妇罗 $168天妇罗虾超大只 而且一份竟然有三只咁多 几重虾味 唔会有雪藏味 佢唔会落好厚粉 食系上嚟脆脆地蕃薯同南瓜天妇罗食落都好有甜味一份杂锦天妇罗其实份量都几大盐烧手羽 两串 $68食过佢串牛舌之后觉得佢d串烧好似质数几好 所以再叫多左客手羽佢既外皮烧到好卜卜脆 好似食紧炸鸡皮既感觉但里面既鸡肉都仲好有肉汁 肉质又嫩整体觉得餐厅食材几新鲜而且份量
餐厅座位唔多 但唔会觉得好逼

盐烧手羽 两串 $68
佢既外皮烧到好卜卜脆 好似食紧炸鸡皮既感觉
但里面既鸡肉都仲好有肉汁 肉质又嫩

整体觉得餐厅食材几新鲜而且份量对得住价钱
有机会我仲想试下佢个shabushabu 我见到隔离两台人喺度食好似好吸引咁