2019-01-30
有次放工同朋友倾开新年去边旅行,呢 D文青话题当然系要揾一间文青Café 坐住倾先至有 Mood , 佢就介绍左我地去太子呢一间,听讲呢度食材系几好评,我地就过左来试下。店里面虽然面积唔算大,但系佢个布置好精美下,又设有卡位,想坐得舒服 D 可以问下店员。我地点左几道几个度比较受欢迎的菜式 : 香辣意式茄酱蟹肉长通粉配松叶蟹棒 , 西班牙黑毛猪扒 , BBQ汁鸡翼, 香蕉拖肥批。全部都好好味 ! 个 BBQ 汁鸡翼炸到外脆,再沾上 BBQ汁酸酸甜甜好开胃 ! 跟住就系上个蟹肉长通粉,呢个通粉唔系用出面一般既长通粉,而系一只扁身少少,好 Q弹牙咬口既一只,汁都染埋拆左既蟹肉已经好鲜甜,再配埋个番茄汁,冇得输。黑毛猪扒烤到外香内软,肉质细嫩,佢再铺系薯角上面,肉汁就唔会浸系底,流出来既汁又俾薯角吸收,好正! 最后我地两个人 Share 左一个招牌甜品香蕉拖肥批。呢个批层次好丰富,有慕丝,有香蕉,有蜂蜜脆糖,有 cream,好香软 ! 呢餐份量刚好又唔会太饱,我地好满意咁离开左间店。 推介 ~