2019-01-11
行九龙湾 我多数都会去mega box 食饭避开多人 可以有更多餐厅选择今次同男朋友一于试下新野 好好优闲一下💑餐厅位置方便 一上长电梯就直到一开始系俾餐厅装修吸引 门面好精致 简约见我地望紧menu既时候 侍应亦好主动介绍菜式 好贴心噢❤️餐厅环境十分舒适 座位阔落 好有情调👏🏻好适合情侣谈心 或者 约朋友好hea地渡过一个晚上👍🏻餐厅晚市有提供dinner set 俾大家选择 包括前菜 主食 同 甜品当然大家都可以拣set以外既食物 睇落亦十分吸引 价钱亦唔算贵😄我地心大心细 决定试多几款菜式 所以放弃左叫set dinner😋我地 好喜欢品尝 精致既Appetizer 所以好多心地叫左几款满足下我地欲望🥳第一款:薄切三文鱼🐟三文鱼肥美 少许烟熏更能提升鲜味加上 少许橄榄油点缀 令三文鱼增加细滑感👍🏻第二款:意大利云吞配芝士🧀一上枱闻已经阵阵香浓芝士味云吞口感十足 浓郁忌廉味 好creamy第三款:餐汤南瓜味浓浓 口感细滑 第四款:沙律🥗碟预先冻过 好细心沙律菜十分新鲜 配合埋特制酱汁 带少少花坚果香 好清新唔好睇少餐包 餐包配以无花果做点缀特别得黎 又带点甜味主菜为别每人一个油封鸭
避开多人 可以有更多餐厅选择
油封鸭腿传统法国菜之一 好少地方做得好 加上要求技巧奇高
估唔到呢到大厨做得出奇地好👏🏻👏🏻
鸭腿肉质柔软而结实 而且不会过咸 烘脆鸭皮 绝对不能错过🤗
果酱微酸 能减少鸭腿油腻感
另一个法式薄饼配以烟三文鱼 菠菜 车打芝士 忌廉 红葱头 而制
烟三文鱼有鱼香 油润
菜类亦好新鲜
值得一提系 好少香港餐厅肯整咸食法式薄饼 饼皮煎得恰到好处 微㶶香脆 带烟韧感
真系好欣赏大厨💪🏻
最后以杯果茶作结尾