2007-06-01 4 浏览
早前有朋友讲开呢间餐厅话唔错㖞,适逢上星期系妈妈生日成家大细一行十人就订位去了。我们被安排坐入房环境唔错个feel几好。揭开佢哋餐牌入面嘅种类都几多,除咗烧肉我哋仲叫咗煎饼、石头窝饭、炒饭还有一碗叫一枝藏嘅拉面,其实系碗牛柳粒嘅拉面佢布满葱花(我好钟意食葱),汤底好鲜甜(搅到我成碗饮哂),D牛粒入口溶化好香牛肉味(惊喜),D烧肉就叫咗好多唔同嘅口味,其中果味牛胸腹、柚子味猪颈肉、烧汁嘅牛肋骨肉等我都觉得好好,最意外嘅系厚切牛舌,我两个姨甥仔一个11岁一个9岁竟然食到唔停得口食完一碟又一碟,前前后后叫咗4碟呀(有无见过小朋友会钟意食D咁嘢),不过又真系几正嘅,最后推介盛八肠辣咗少少但好惹味。咪以为坐房无人招呼(一般都好难叫到伙计),点知成晚都好似有个妹妹系间房外,仲不时入嚟同我哋加茶和换碟tim,整体嚟讲都好满意,唯独是我哋叫咗个盛八沙律漏咗单无嚟。