2016-07-16 2203 浏览
忍唔住同一间食肆出第二次食评,差唔多个个星期都嚟食,次次都问都冇炸鱼皮,老板娘(?) 都俾我问到烦,今日一坐低佢就话今日有喇㖞,即叫一碟~炸鱼皮 - 果然名不虚传!炸得好香好脆程金黄色,食落好新鲜,啲面食未到老板娘另外上碗汤俾我哋浸鱼皮食,浸几秒食仍然好脆口,一啲油"益"味都冇!老板娘话出面好难食到,系x鱼嘅皮(顾住食听唔到系乜鱼 ...), 佢话好多时佢哋自己都唔够食!坐喺度食埋其他嘢𠮶阵见到不断有人行埋门口买袋攞走!真系可遇不可求。卤肉 - 今日双拼河叫咗卤肉拼牛丸,牛丸皇唔驶多讲,卤肉出奇入味,系猪颈肉嚟,好林一啲都唔鞋!除咗牛丸,牛根同鱼片头外又一胆拖之选~

2016-07-16
下午茶