2010-04-26
二选一选中lee间海鲜岛...唔知点解我觉得lee度有d南丫岛风情海鲜我地o黎啦~~~门面d鱼缸冇西贡o个d咁大咁靓, 种类亦都少d, 不过应该够我地1家4口食o既 前菜$45沙姜鸡脚, 发现都好多人order啊~~~ 应该味道唔错!!! 上到枱热辣辣出哂烟咁, 卖相一流吸引, 正!!! 一食落去, 味道好好, 配埋d沙姜酱汁绝配, 可以一试, 不过$45/8只其实有少少贵啊~~~!!! 清炒油麦菜, $38左右, meet到个味道, 唔错!!! 海鲜item o黎啦~~~蟹粥, 我个人觉得好好味, 基本上佢用一只蟹去烹调, 所以味道的确鲜, 而且一路食粥又可以食埋蟹, 仲有啖啖o既蟹膏添~~~ 好补啊~ 海胆煮蛋, 其实系第一次咁食, 之前试过海胆炒饭觉得几唔错, 因为屋企人唔食生野ma, 今次见人地order煮蛋, 咁我又试下啦~ 一半屋企人赞, 一半人弹, 真系好坏参半, 可能钟意食刺身o既朋友们会唔钟意, 觉得糟蹋左咁新鲜o既海胆, 因为的确咁煮法会变得好老, 但另一方面睇都不失为一个新尝试, 捞饭一流~~~椒盐濑尿虾, 好巨型啊~ 而且仲有好多膏添~~~ 当你食紧o既时候,
唔知点解我觉得lee度有d南丫岛风情
海鲜我地o黎啦~~~
清炒油麦菜, $38左右, meet到个味道, 唔错!!!
海鲜item o黎啦~~~
椒盐濑尿虾, 好巨型啊~ 而且仲有好多膏添~~~ 当你食紧o既时候, d椒盐味o向个外壳度, 你一咬落去就侵占你d味蕾, 正!!! 但每次我食亲濑尿虾都会整损条脷
蒜蓉粉丝蒸象拔蚌~~~ 好味道, 细细只唔会好老, 而且口感一流, 正!!! 最重要系新鲜呀..........
炸丸~~~ 到最后都未确定到咁用咩配料去整o既, 因为我地系望住张poster去order!!! 又感觉到都几多人order同好似几好味, conclude我觉得似虾+墨鱼....wakaka, 但当然几好味但唔特别 一般炸物!!!
白灼跳螺, 好似系叫跳螺, 似东风螺咁o既, 哗~~~ 超级好味, 第一次食真系赞不绝口, 因为太鲜啦~ 又唔似东风螺d肉有时会好硬, 佢保持到粒粒都咁弹牙同无沙, 只需要点少少鼓油/辣酱已经好足够, cool!!!
最后觉得海鲜都ok, 不过略贵, 而且味道唔系样样都咁顶呱呱, 家中一宝就觉得一般啦~ 但难得入到o黎都衬埋个风景o既!!!