2017-07-01
想不到屋邨中竟有不错的韩国料理!仲有几个年轻又害羞的oppa!这绝对是其一卖点吧。饮品我十分推介: 韩国菠萝冰($58),对为什么我要发布埋个价钱呢?因为佢真系抵饮,唔系一般饮果只咁简单,佢d冰好smooth,不会有一粒粒冰或硬掘掘的,好香菠萝味,每一啖都会试到菠萝肉,好鲜甜好香,都好好好好大杯,成个菠萝咁上,睇得饮得,两个人share!另外小食叫了泡菜蚝仔煎饼($82),这个同平时食的潮洲蚝仔饼好不同,佢比较厚身,不算脆,有d似酒楼叫既煎薄撑既厚身版,煎厚撑吧。但依然有口感的,食到蚝肉食到泡菜,同份量颇多!为了真正填肚,我叫了个汉拿山芝士蛋溶岩豚肉炒饭,这个特点是现场由帅哥欧巴亲手为你制作,唔吓得都睇得,倒是赏心悦目,都炒左成几分钟,结果是心心被芝士蛋包围的幸福景象,听闻系ig人气影相既相机食先,所以我都帮佢影左好几张,好冶愈。一定会试下呢个韩国生蟹吧,飞机酱缸腌蟹,其实类似既生蟹我在宁波吃过,不过今次呢只生蟹是即日由韩国搭飞机来的,够新鲜,并有欧巴哥哥帮你挤呀挤,肉同膏最终堕入米饭的怀抱,混埋一体,虽然卖相有点儿难过,但食落几特别,唔会腥,但有阵蟹味!好饱肚呀餐饭,其实会建议返多d
好饱肚呀餐饭,其实会建议返多d人食会正d,份量都几多,仲可以(韩国的)啤一啤佢!