2019-07-07 54 浏览
今日又翻到嚟我最爱嘅打边炉铺,就系养心殿!又系因为对佢个美人锅念念不忘所以又返咗去食。其实食咁多次,我都冇试过佢个麻辣汤底,今次就终于都叫左嚟试,我地拣左大辣。佢个麻辣汤底会自动帮你追加一份免费鸭血,鸭配麻辣汤底系一流,反而摆落美人锅度食就唔好咁夹。佢个麻辣汤底系会越煲越浓,但其实都唔算太辣。今次个牛就叫左大份,都系好新鲜好滑。仲有个食咁多次都系咁正嘅黑松露丸,净系侍应摆上台个下啲黑松露味都已经出哂嚟,佢嘅黑松露味系浓到放落麻辣汤底都唔会盖过左,真系超好食。仲有呢个系水莲,先其实建议煮几秒就可以食,因为咁样先可以保存着营养价值,但系反而我地觉得草青味太浓,中意煮耐d先好食!养心殿定系食几多次都唔会厌,系一定一定打边炉嘅首选!

养心殿定系食几多次都唔会厌,系一定一定打边炉嘅首选!
2019-07-04