2022-03-17
🚦the coffeeology(铜锣湾)☕️Tiramisu☕️$686.5/10【名过于实】冇谂过会食到😍因为平时系星期五六日先提供,今日星期一咁啱因为情人节就比我买到,有啲惊喜同开心🥳顺带喺到祝大家都情人节快乐❤️有情人终成眷属,冇情人单身贵族😉回归正题❕一开始问会唔会一个人食一个too much😳店主话都重空气感,所以冇问题👍而一上到嚟就知完全唔系问题,因为都细份🙌不过食落反而冇店主讲嘅空气感,取而代之嘅系好厚实嘅mascarpone cheese,非常挺身🥸同我想像嘅tiramisu口感啲距离🗺至于手指饼就浸得有少少太湿💦见到食完个底都系酒😗味道嚟讲都系同我想像有出入🥺主调系mascarpone cheese层入面嘅蛋味,好可惜,因为佢系有咖啡酒味,但个人认为太淡了唔够香🍷整体来讲,味道合格但我麻麻因为冇乜咖啡酒味同埋我自己比较钟意一啲软身啲嘅tiramisu😢整体8/101️⃣老实讲,净系计食物嘅话,CP值都几低,但系去得Cafe就当然唔系净系食食物,仲要食埋佢嘅气氛🍹咁我就觉得会比较值得😚2️⃣佢嘅环境非常舒适,虽然唔系好宽敞,但至少都尽量令到唔同枱之间有少少空间,而且即使有人keep
☕️Tiramisu☕️$68
6.5/10
【名过于实】
整体8/10
2️⃣佢嘅环境非常舒适,虽然唔系好宽敞,但至少都尽量令到唔同枱之间有少少空间,而且即使有人keep住排队都好,店员都唔会见你食完就拎走你只碟赶你走🧡
3️⃣服务好好,几个店员全部都好热心,好为客人着想,我问唔同嘅问题佢哋都好有礼貌咁答返我🥰🥰🥰真系好Service到我觉得值回票价
4️⃣略有所闻系要排队嘅,我本身估都要排返15至30分钟,但最后5分钟就有位🙏可能都系因为我星期一嘅五点左右先去到🕔但店舖嘅位置真系唔多,大约15个only,所以如果大家系平日旺时间去嘅话就要留意吓啦⚠️
💌如果钟意我嘅分享,请follow我啦💌