2016-03-03 875 浏览
有次朋友同我讲麦上日光个五层芝士流心软包好好味,搞到我好想买个嚟试下,今日出开嚟尖沙咀就决定嚟买佢返屋企😆5点8嚟到,有条小人龙,好彩唔太多人,排20分钟终于到我喇😊😊芝士包$25一个,4个就$90,我就买咗4个,同朋友share😄另外听讲个瑞士朱古力包都几好味,一场嚟到就买埋佢啦😜返到屋企我决定试咗个朱古力包先,切开个包发现并唔系流心状态,或者系天气冻嘅关系啦,于是我将佢放入微波炉叮咗30秒,出现返朱古力流心,个包都几软熟,朱古力馅都好多,但一试之下就有d失望,我觉得味道麻麻地,朱古力馅系浓郁,但个人认为同个包唔系好夹咁,入面夹住少量果仁,食落口感怪怪地😅😅个包都几大个,所以最好同人share😂我试咗1/4个后就俾晒男朋友食,佢觉得整体ok,系d果仁令个包扣咗分😅之后我就试埋期待已久嘅芝士包,由于都几大个,又好多芝士,咬果阵唔系好方便,好易整污糟块面😂个包好软熟又好足料,有好多芝士,食落好creamy,酸酸甜甜咁,唔会话好腻,我觉得几好味👍另外我切咗部份摆落微波炉叮十几秒,试下热食,但发现热食唔好味😐有部份我就放咗系雪柜雪冻嚟食,感觉有d似食芝士蛋糕,所以冻食都唔错😀整体嚟讲我觉得个
瑞士朱古力包
五层芝士流心软包
整体嚟讲我觉得个芝士包算唔错,如果经开尖沙咀又冇乜人排队不妨买个嚟试下😊
2016-03-01
20 分钟 (外卖自取)
五层芝士流心软包