香港人同朋友聚会实会拣放题,令到放题店开到成行成市,但奈何就此走样!今次要隆重介绍的就是这间大井町日式放题......位于荃湾中心3楼,荃湾站与荃湾西站的中心点,连接九龙与新界既线成就左呢餐饭局!我地7:00入座,可任食2小时,$238加一......经过上次放题,都知要咁上下价位架啦!特色:场地大,成层都属于佢既天下!坐得舒适,食得舒适!!! 我地两个人坐左个四人台!饮品、甜品、雪糕、生果,自助形式,不需假手于人!上菜超快,唔会漏单!快到呢!! 食到唔停,睇住个台摆晒野,大满足!服务超好,总有个服务员在旁,收碟呀、落单呀,都会立即行动!新店上场,实会超落力,无论食定服务上,我就是睇中呢点先拣呢间!就系咁我就展开呢个无限食既不归路!!张张都四人台,坐得几咁爽呢!!!地方又大,望落去就非常得体,气派几架势!厨师、服务员都有好多个,真系有足够既人手为你服务! 虽然落单纸只有八张,但其他放题店有既野,这里都有!!其他放题店花巧既食物系有好多既,但呢间就稳打稳震!!反正上菜快是个重要的一环!落完单之后,就走左出去自助区!!两个大雪柜装左饮品,有C&C、可乐、冰红茶、乌龙茶、韩国忌廉沟牛奶、韩国
今次要隆重介绍的就是这间大井町日式放题......

特色:

场地大,成层都属于佢既天下!

坐得舒适,食得舒适!!! 我地两个人坐左个四人台!

饮品、甜品、雪糕、生果,自助形式,不需假手于人!

服务超好,总有个服务员在旁,收碟呀、落单呀,都会立即行动!

就系咁我就展开呢个无限食既不归路!!
张张都四人台,坐得几咁爽呢!!!

地方又大,望落去就非常得体,气派几架势!

厨师服务员都有好多个,真系有足够既人手为你服务!
虽然落单纸只有八张,但其他放题店有既野,这里都有!!

落完单之后,就走左出去自助区!!
两个大雪柜装左饮品,有C&C、可乐、冰红茶、乌龙茶、韩国忌廉沟牛奶、韩国士多啤梨沟牛奶......
对面仲有个两部饮品机,有FRUIT PUNCH、茶......

有色彩缤纷的甜品类,cheese cake、choco cake、一杯杯个糕点!

另外,仲提供左生果,有菠萝、西瓜、哈蜜瓜,食过咁多野清一清肠胃真好!

拣完饮品,返到位就见到d野上台啦!
鱼翅海蜇、带子裙边
刺身前的前菜,两个都系爽口的带子裙边、鱼翅海蜇,起出面寿司店都要成15蚊碗架!
刺身
无几耐就出场的刺身类! 三文鱼系厚切,非常浓郁的鱼油味!

带子、鲍鱼片都好新鲜、爽口!

重点一提就是虾!
牡丹虾
甜虾固然鲜甜,但牡丹虾大大只,更有咬口,整个口腔都是虾肉架!
炸物
炸物,有冬菇、一口薯、虾! 食炸物,最怕就是上粉上得太厚,食落就有一大块盔甲挡住晒!!!

呢度就唔会出现呢个情况,上粉薄!! 一口薯亦成为左我既初心!!!细细粒,薯香味重!
焗肉酱薯蓉
香浓的肉酱芝士香、有烟肉碎,非常好吃的薯蓉,不过两口吃完!!! 完全唔会太大负担,仲有战斗力食其他!!!
铁板牛油粟米
无菜食呀,唯有食下粟米,等自己的罪恶感无咁大啦!!!
铁板牛柳粒
真正的牛柳!!!! 对上几次放题起荃湾某间点左个牛柳粒,结果食完觉得自己食紧猪肉,非常失望!!!

有牛肉的纹理、肉汁、香味,铁板形式上阵,食欲大增!!!
烧牛舌
牛舌都系我既超喜爱之一!!! 呢间将个牛舌烧得无咁犀利,完整呈现牛舌既味道((当然我初心就是想烧焦一点啦))),放左好多黑胡椒,非常香!!!

一次过叫左4串,同朋友一人两串,依家谂返起都想食!
泡菜炒豚肉
捞埋韩国风,泡菜豚肉,份量够!!!!
烧鸡翼
一人一串鸡翼啦!!! 厨师都串得几好,基本上都会骨肉都分开,唔会食得太狠背 ,而且有肉汁,非常juicy!!
烧菠萝
饭下果
食埋个饭后果!!! 烧菠萝、哈蜜瓜!!!!哈蜜瓜系超甜的!!!

重头戏:movepick雪糕!!朋友话太饱,唔食让左比我食,太好了!!!一口气食左朱古力、士多啤梨味!!!大满足!!!
MOVEPICK
就起我食完呢两杯,朋友又起出面既雪糕柜拎左两球包装雪糕球!!!芒果味、姜味!!!

不过食得太多雪糕搞到成身寒晒,想食都唔敢食了!!!

朋友话姜味好特别,超重姜味,睇到姜丝架!!!唯有下次再黎吧!!
2016-09-14
鱼翅海蜇、带子裙边