(非会员)
2008-11-10 6 浏览
之前去过元朗另一间日本, 琴日终于找到借口去酒泉试下d大大件sushi难得外甥系美国返黎, 佢又话好食得, 好野终于可以去吃.可能琴日突然冻左唔系好多人, 所以7点几去到只系等左4张台就有位 good4个人点左几样野, 谂住食左先唔够再叫, 点知...... 废话小讲, 去片蟹子沙律(细), 蟹子ok多, 青爪好爽不过粗左d (ok好味)甜虾半客, 好细只食左一只我觉得无咩味, 不过外甥劲中意 (我觉得><)大件三文鱼sushi(2件), 三文鱼虽然长不过好薄下, 格离台果2件比我地大件好多 (><)三文鱼无咩味, 旧饭就ok唔太硬唔太松大件鳗鱼(2件), 条鳗鱼好长......比左外甥同佢老婆食细件sushi(16件), 蟹子好得(蟹子同饭比例一比一 ^^), 带子(好新鲜),吞拿鱼(老公食左, 佢话无味同好淋, 唔好食), 八爪鱼(好薄同唔新鲜, 好鞋口)墨鱼(外甥话好味好新鲜), 日本墨鱼(好似叫甲文, 不过黎到唔知边旧系 ><)仲有d sushi唔记得.软壳蟹手卷, d饭好湿所以紫菜好un咬唔断, 不过蟹几大只而且面头有好多蟹子,
难得外甥系美国返黎, 佢又话好食得, 好野终于可以去吃.

三文鱼无咩味, 旧饭就ok唔太硬唔太松

仲有d sushi唔记得.

软壳蟹手卷, d饭好湿所以紫菜好un咬唔断, 不过蟹几大只而且面头有好多蟹子, i like it

炸虾天妇罗, 只虾几大脆奖唔太厚, 如果佢只虾d肉硬d就似足日本天井水准(好好味)

谂住叫一板海胆, 点知咩海胆都卖晒 too bad ><

食紧时见人地个刺身好正, 谂住食晒d野先叫, 点知太饱只好留返下次同和牛刺身一齐叫

只系$293
走得, 4个人都唔洗一人一百(抵)
  • 炸虾天妇罗
  • 鳗鱼sushi