等左佢开翻等左好耐啦!自从无左世贸间舖头,系铜锣湾就少左个食嘢饮嘢既好地方。新舖位置更方便,喺时代广场斜对面,系plaza 2000二楼既新舖装修好企理,一出电梯就系reception,今日星期日四点半左右,比我想像中少人,大概六七成满。坐低先叫两杯mega size饮品,Hawaiian Sunrise($138)系士多啤梨、香蕉、pina colada同菠萝汁既沙冰,另一杯就系Frozen Chillin’ Rita on rock($182),主要系青柠、triple sec同tequila 嘅调酒,杯边有少少盐粒,饮一啖再舐少少盐可以减轻到tequila 嘅刺激。mega size 既饮品系28oz,超大杯好过瘾!叫咗一个柠檬烤鸡沙律($238)同经典芝士汉堡($218),沙律除了有烤鸡胸、牛油果、鹰嘴豆、蕃茄仔配蜜糖柠檬汁,呢款沙律系其中一种个人最推荐嘅健康配搭,有丰富蛋白质又好味!今次嘅汉堡系medium rare,切开仲见到少少粉红既肉,咬落好多汁,配上半融既芝士同其他配料,每啖都好满足,值得一赞既系汉堡包搽咗牛油烘到好香脆。跟餐有薯条,今次炸得一般,记得落埋Ruby T

Hawaiian Sunrise
Frozen Chillin’ Rita

柠檬烤鸡沙律

今次嘅汉堡系medium rare,切开仲见到少少粉红既肉,咬落好多汁,配上半融既芝士同其他配料,每啖都好满足,值得一赞既系汉堡包搽咗牛油烘到好香脆。跟餐有薯条,今次炸得一般,记得落埋Ruby Tuesday 独有既惹味香辣seasoning(摆左系枱面红色盖既调味粉)。如果觉得配料唔够,仲可以另外加钱根据自己口味加芝士、炸洋葱碎、松露酱、牛油果等等。
经典芝士汉堡

甜品一定唔少得,甜心曲奇($88)系现烤用浅烤盘上既朱古力曲奇配一球球云呢拿雪糕,热辣辣超香既牛油味同冻既雪糕一齐食,上面仲淋左焦糖酱,呢个经典配搭一定唔会令大人小朋友失望,呢间分店用既煎pan仲要大过其他分店,一定要叫埋黎试!
甜心曲奇

Hawaiian Sunrise