星期日谂住出街食我最钟意食既寿司,马鞍山人称美食沙漠都冇咩选择,来来去去都系板长同埋元气。。。死死气去元气拎飞,哗!要等200几张台。。。。点等呀好彩男朋友醒起行远少少都有间唔错既日本餐厅,唔系D咩大集团,咁先有兴趣想去试下。今次食既就系♥三代桥♥ 埋去拎飞都系等20张台,打一阵机就好快到我地噜。入到去就好快睇下有咩食,选择种类都几多,除左鱼生,寿司,仲有好多唔同既熟食。2个人叫既野食唔系好多,最后叫左以下几样:浓汤咖哩乌冬+杂锦寿司+三文鱼寿司+玉子寿司。先讲下个♥浓汤咖哩乌冬♥个乌冬一黎到就已经闻到好浓既咖哩味,汤身仲会有D杰杰地,未食都觉得好似几正。牛肉份量比我想像中多,而且真系有牛肉既鲜味,唔同一般出面无咩味道既牛肉。除左牛肉,汤底仲加左D洋葱,红罗白,完全系入哂味,唔太喜欢食红罗白既我都觉得好食。乌冬就冇咩特别,偏向淋身,都好食既。之后好快第二道菜都黎左,就系♥杂锦寿司♥$128,总共八件,全部都好食!主要想讲下佢个甜虾同埋帆立贝。甜虾同埋帆立贝比我想像中有惊喜,系真心好食!一般出面既甜虾都系好幼身,但系呢到既甜虾我第一眼望到都忍唔住同男朋友讲:好肥好大只呀!(只虾)哈哈食落
死死气去元气拎飞,哗!要等200几张台。。。。点等呀

2个人叫既野食唔系好多,最后叫左以下几样:
浓汤咖哩乌冬+杂锦寿司+三文鱼寿司+玉子寿司

先讲下个♥浓汤咖哩乌冬♥

浓汤咖哩牛肉乌冬

乌冬就冇咩特别,偏向淋身,都好食既。
浓汤咖哩牛肉乌冬

之后好快第二道菜都黎左,就系♥杂锦寿司
甜虾同埋帆立贝比我想像中有惊喜,系真心好食!
食落口有感觉之余仲会浆口,食虾有浆口既感觉真系好正!唔知其他人系咪都系咁谂呢?
另外讲下只帆立贝,以我食过既帆立贝,大部分放到落口都已经有少少腥味,真系食到鲜甜既帆立贝的确好少。。。
但系!呢到又真系食到我想要既鲜甜味!下次再黎一定会再食帆立贝!
杂锦寿司

另外再单点左三文鱼寿司同玉子寿司,不过不失,都几好,玉子够冻!
但我略嫌D饭唔系好够实。
玉子寿司,三文鱼寿司

店内环境坐得都好舒服,唔会好逼,望落都几阔落。

有卡位,有普通台,仲有bar台,几多个人食都冇问题。

下次再黎除左一定会叫帆立贝,我仲想试下佢地其他既熟食,我见D鳗鱼饭都好似好吸引!
*总结最后埋单:$287*
题外话/补充资料: 店内服务都好好,张台唔算好大,店员都好主动好快会清左食完既野,佢地仲会成日帮你倒茶,仲会提你小心热,都几贴心。 而且我觉得呢到既玄米茶几浓几好饮!
2018-05-06
杂锦寿司
玉子寿司,三文鱼寿司
  • 浓汤咖哩乌冬,帆立贝寿司,甜虾寿司