2019-01-08
之前喺铜锣湾同将军澳都食过<Mee...Lemongrass>,觉得味道好而且价钱合理。今日去Megabox睇主题展先发现原来呢度都开咗间新分店!!可能因为Megabox本身位置偏僻人流不多,所以这家唔似其余的分店,竟然完全唔使排队其实餐牌同其他分店没有分别,而且咁超值嘅喇沙优惠都一样有,没可能不光顾吧。虽然话唔使排队,但闲日晚市依然不乏捧场客,食物质素不容置疑。店铺新开幕,所有摆设同座位都好新同好靓。〈香叶辣椒猪肉碎配白饭〉热辣辣香喷喷,肥瘦比例适中嘅猪肉碎加埋蔬菜粒同泰式香叶一起炒,口感好,味道辣辣地用嚟送饭好惹味!!仲有只脆边荷包蛋,正啊。〈招牌无骨海南鸡(半只)〉吃东南亚菜,海南鸡是必点的菜式吧鸡肉肉质偏瘦没有多余的肥膏但依然嫩滑,味道适中,就算唔点辣酱或酱油膏都很够味。〈热泰式奶茶〉奶味很香浓但不会盖过茶味,味道很平衡,口感又滑又够香浓,好渴好渴。〈热黑糖姜母茶〉三个字,好!够!姜!够姜得来又不会过辣而抢口,甜甜地易入口,暖心又暖胃。〈椰汁千层糕〉热辣辣的千层糕,有椰汁同斑兰香味,口感QQ弹弹够烟韧,像我这样的烟韧控必点!!垫枱的餐纸有著Mee...Lemo
其实餐牌同其他分店没有分别,
而且咁超值嘅喇沙优惠都一样有,没可能不光顾吧。
店铺新开幕,所有摆设同座位都好新同好靓。
〈香叶辣椒猪肉碎配白饭〉
仲有只脆边荷包蛋,正啊。
〈招牌无骨海南鸡(半只)〉
吃东南亚菜,海南鸡是必点的菜式吧
〈热泰式奶茶〉
〈热黑糖姜母茶〉
〈椰汁千层糕〉
垫枱的餐纸有著Mee...Lemongrass的分店卡通版图,先发现原来又多咗一两间新分店,有两间则快将开幕,其实都合理嘅,净系我都已经帮衬咗好多次啦。