2019-08-24 35 浏览
系荔枝角做开野,咁岩撞到旧同事,梗系要揾个地方坐底倾下计喇。行到黎宇晴汇,一眼呢间闺蜜嘅招牌吸引左仲有珍珠奶茶饮,就佢喇😍简单嘅装修,仲用左茶叶去装饰,感觉都几舒服。闺蜜珍珠奶茶奶茶底唔系浓厚,而系比较fresh 嘅,好岩夏天。黎就系有阵花蜜的味道慢慢走出黎,好香,好特别。珍珠都做得唔错,唔会太韧。秘制原粒凤梨梳化秘制的凤梨酱唔会太甜,配埋梳打岩岩好。本来觉得无咩特别,但当饮饮下,除凤梨果肉之外,不来仲有柠檬,凤凰的甜加埋柠檬嘅香,好好味👍仲嗌左两件法包,一件花生味,一件绿茶味。先讲花生,见到第一眼嘅时候,我以为佢整错左,花生酱唔系啡色架咩?但正当你放落口,就已经可以感受到好浓的花生香,法包唔系平时好硬果啲,反而系好软淑👍咁绿茶法包就净系讲个绿茶酱喇。绿茶酱都系当你放落口,就已经可以感受到好香的茶味。提提你,绿茶酱我自己就觉得你偏中绿茶口味,而唔系日式的抹茶口味。,不过系好食嘅!总括黎讲,野食野饮都唔错,同埋商场人流唔多,所以真系可以比你静静地倾到计👍

仲有珍珠奶茶饮,就佢喇😍

简单嘅装修,仲用左茶叶去装饰,感觉都几舒服。

闺蜜珍珠奶茶

秘制原粒凤梨梳化

仲嗌左两件法包,一件花生味,一件绿茶味。
咁绿茶法包就净系讲个绿茶酱喇。