2020-06-04
终于可以食鸡蛋仔😆~~~前几个月一路唔敢买完野食系街边食 直到最近出面情况好返好多 连续好多日都无本地确诊 我同大旧先敢买野企系街边食~~~呢日我哋就买咗妈咪鸡蛋仔 然后揾咗个空旷少人嘅area 享受新鲜 热辣辣嘅美味鸡蛋仔🥚~~~系街边食鸡蛋仔 呢个满足感真系真系系香港人都会明白 而香港咁多间鸡蛋仔 但我同大旧食黎食去都系最钟意妈咪鸡蛋仔 佢个招牌又够eye catching 味道又好食 虽然攞咗米芝莲 但系咁耐以来都冇退步 之前最中意紫薯番薯鸡蛋仔 但由于系冬季限定 夏天无得食 所以我地就叫左凤凰卷鸡蛋仔 ~~~凤凰卷好香里面有芝麻有紫菜又有肉松 一啲都唔输我哋嘅冬日最爱「紫薯番薯鸡蛋仔」😊结果我哋食完一底之后又想食 最后食咗两底凤凰卷鸡蛋仔~~~另外食鸡蛋仔又点可以无饮品呢 我哋叫咗一杯红豆冰 同一杯益力多沙冰 红豆冰啲豆比得好足 益力多沙冰就香香甜甜 而且两杯都好消暑 夏天饮超正~~~推荐度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)餐厅:妈咪鸡蛋仔 (上环)地址:上环文咸东街32号地下
~~~
推荐度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)
餐厅:妈咪鸡蛋仔 (上环)
地址:上环文咸东街32号地下