2018-02-02 1487 浏览
每次去旅行,都有一个指定动作,就系会去行便利店,而便利店我一定会去睇下有无溏心蛋卖,同埋一定会去冰柜朝圣。.终于依家唔使去旅行先有得食啦,香港终于有啲似样啲嘅糖心蛋饭团买。虽然已经出咗好耐,今日终于的起心肝买黎试!________________________🔹溏心蛋饭团 $14系由半只溏心蛋同秘制酱油既饭团组成,半只糖心蛋未去到好似广告咁会流出黎,系中间粒黄半融既膏状,而且蛋香味十足,有种飞咗去日本台湾食糖心蛋嘅感动!.饭团份量都好多下,大约有半碗饭咁多,食完好有饱肚感,饭系日本青森米,有啲似双羊百搭米咁,几湿润。而秘制酱油系一种类似鳗鱼汁嘅甜酱油,几香几好食。.成个饭团嘅味道我都好满意,真系要我讲改善空间个话,就系半只蛋加一个饭团有少少分唔匀,如果可以系一只蛋就好喇!😍😍.🔹卡邦尼溏心蛋饭团 $14同样都系半只蛋加饭团,唔同既系饭既口味,系卡邦尼口味,食落感觉就似将一碟卡邦尼饭搓成饭团加上溏心蛋,芝士味浓郁,里面既烟肉粒都好大块下,块块有成五毫子咁大架!芝士同蛋就一向都夹架喇!.我觉得呢个比酱油味重口味,啲饭就算无左只蛋都好食!但酱油味就蛋味出啲,好难拣呀!.始终佢个饭团都系放过
________________________

🔹溏心蛋饭团 $14

卡邦尼溏心蛋饭团

🔹卡邦尼溏心蛋饭团 $14

始终佢个饭团都系放过入雪柜,饭始终会硬身少少,所以佢有加热既建议食法,就系放入家用微波炉1000W,加热25秒。记得千祈唔好叮太耐,唔系就变熟蛋架喇😂😂
上图你哋见到个样,就系我叮左25秒,只蛋依然都系溏心,个饭微微感到暖意,虽然饭有少少硬,但可以系香港食到,已经觉得好感动!重点系分店都几多几易买到,价钱又唔贵!

💡饭团系每日限量发售,想食嘅朋友要早啲去买呀,我就试过晚上7点去到,全部饭团都已经卖晒
2017-12-27
外卖自取