2024-10-27 218 浏览
忘也忘不了嘅龙眼冰成为左我对佢个份钟情,还记得由10年前开始去将军澳总店帮衬,每逢夏天食完佢哋嘅甜品就会有种心舒𣈱嘅感觉🫠眼见一间又一间分店关闭真系觉得酸溜溜嘅感觉。最近得知佢哋强势回归,紧系要去怀缅一下啦!唔知系咪而家铺头喺湾仔区,当日见到大量游客排队,下午嘅时间都坐满咗人,好在等唔够5分钟就可以入座。望到餐牌,除咗有昔日嘅招牌糖水外,仲增添咗唔少新款嘅甜品🍧龙眼椰果冰👍👍👍👍👍呢个系必叫🤩相信都系佢地嘅招牌,曾经记得老板讲述佢哋铺头嘅姐姐每一碗就需要用人手去掉60粒泰国龙眼而制成,真材实料,而且为咗一年四季都可以俾我哋品尝到,所以特意在泰国🇹🇭订购龙眼以确保品质及提供链。榴梿水晶珠👍👍👍👍👍呢个系榴梿控必食,远离几张枱都闻到𠮶阵味,以榴梿果肉打蓉配上西米,食落口感就好似食雪糕一样。布蕾酱焦糖脆脆雪糕牛角窝夫🧇👍👍👍👍卖相一流,一块热辣辣嘅松脆窝夫配上滑溜嘅云呢拿雪糕球,上层加上焦糖脆脆,另有口感。旁边还配埋香滑嘅吉士酱。椰汁芋头西米露👍👍👍👍非常足料,芋泥再配粒粒芋头西米,完美配搭杞子圆肉雪莲子炖桃胶👍👍👍👍👍踏入初秋食返盅滋润嘅糖水,桃胶满满非常黏口。女士滋补养颜😍芝麻合桃露👍👍

望到餐牌,除咗有昔日嘅招牌糖水外,仲增添咗唔少新款嘅甜品🍧

龙眼椰果冰👍👍👍👍👍
榴梿水晶珠👍👍👍👍👍
布蕾酱焦糖脆脆雪糕牛角窝夫🧇👍👍👍👍
椰汁芋头西米露👍👍👍👍
非常足料,芋泥再配粒粒芋头西米,完美配搭
杞子圆肉雪莲子炖桃胶👍👍👍👍👍
踏入初秋食返盅滋润嘅糖水,桃胶满满非常黏口。女士滋补养颜😍

芝麻合桃露👍👍👍👍
中式糖水同样出色,两种糊都好浓郁好香滑,带出双重口味。
2024-10-26
  • 榴梿水晶珠