2007-09-11
因为去开既鱼加"鱼旨"因不被续约继而结业后都揾唔岩我既日本饭堂。有去过好多其他食家recommend既日式食店但真的不是那会事...直到去sushi toko后终于找到一丝署光!!那天午餐4位傻人爬左上去后order左1个14件自选寿司餐+2个8件自选寿司餐+1个yaki toro. 有人很开心佢地serve几系iced green tea~ 我就很欣赏个environment...sushi试左海胆﹐三文鱼籽﹐带子﹐三文鱼﹐甜虾﹐玉子﹐光身鱼﹐白身鱼。有人觉光身鱼好味﹔我觉得太腥喇...好似系mackerel个皮﹐肉系红色...唔知系乜鱼呢? 我最爱还是海胆既香又甜﹐唔错啊﹐再来就是三文鱼籽﹐唔会话腌到过咸! 然后玉子既甜度亦很适中﹐其他既都好好亦够新鲜。葱吞拿鱼腩饭都好美味﹐我下次可能会食哩样!! 但有很想试试佢地既烧鱼定食啊...主菜交足功课﹐配菜亦唔弱! 蒸蛋真的够香够滑在淋上少许soya sauce真的觉得挺幸福。好开心又碰上一间我会想return既restaurant. 其实sushi toko真的好吃过个间系canton road某某building 7/F个间啰!