2023-05-15
呢区食肆真系点心🥧同饺子🥟最多,其余都系属于一大班人食嘅餐厅,除此之外就是打卡cafe。一直冇去呢边揾食,因为大部分都系打边炉/小菜/鸡煲/串烧/烤鱼….. 总之就唔系两口子街坊食嘅嘢,原来呢间火锅菜馆系有午市好似茶餐厅咁嘅!唔系讲笑,真系又抵食又有质素!本来星期日想去食,原来星期日唔开午市🥲铁板猪扒炒公仔面剩系见到啲芝麻同葱花都觉得有heart! 公仔面炒得刚刚好,猪扒够味又够获气!姐姐仲送例汤~$38 冻饮🥤+$3真系唔知呢头有间似样嘅茶记!碗汤超级大碗,不过比较淡同得嚿骨!第二次去见到比碗黑色咁嘅系药材汤,所以我冇要喇,本来想叫焗饭但太肚饿,唔想等😅眼见左邻右里都系星洲炒米 但略嫌唔够咖哩黄色,所以叫咗我好少食嘅干炒牛河!够镬气而且唔油!真系可以Bookmark 做饭堂,为咗拣间近得嚟又抵又好食嘅茶记真系唔简单😮💨呢头好多间茶餐厅都好难食,虽然我就唔太喜欢茶记,不过呢间款式算多,有时候都要陪下男人食,而且终于有一间唔洗夸区又食得落口既🥹