2014-12-18 2074 浏览
写一个人梦幻(haha) Another fine day呢度好耐之前已经见有朋友去过,呢日得闲,系中环行行下突然想去,于是由PMQ一路揾揾揾,终于黎到!其实我经常都一个人去coffee shop,不过一个人去coffee shop然后写封信又真系未试过。当日去到已经5pm左右,冇人,一个人坐哂。叫左一个set,选darjeeling tea。舖头既概念系,都市人应该抽抽时间关心下自己既心灵,所以就会俾信纸我地,写完之后交俾佢,然后一年内既某一日会出现系我地信箱。呢件事好梦幻㖞。品评方面,darjeeling系比较清淡既红茶,觉得吃甜既时候用来中和一下,感觉会不错。至于食物,一人set有6件野。有蛋黄酱三文鱼tart,脆脆地; 磨菇tart就好重奶油同埋葱香; scone有玫瑰味,香口松化; brownie好浓既朱古力味,如果中间既果仁脆d会仲好; daily special柚子jelly,味道清新,但质地有少少实, 面头既cream加左d粒粒食落好似爆炸糖,感觉特别,有d surprise。

一个人
梦幻

(haha)

当日去到已经5pm左右,冇人,一个人坐哂。

叫左一个set,选darjeeling tea。

题外话/补充资料: *呢度真系几靓~~ *如果想有high tea一层层cake stand, 要叫两个set以上先会用
2014-12-17