2017-10-09
缘聚西日餐厅,对我来说一点都不陌生,今次去元朗逛街都会谂起呢间餐厅,今日同太太去完元朗, 大家不约而同都想去呢间餐厅!我哋最钟意选择比较早嘅时间嚟呢一间餐厅,因为胜在人比较少,而且食物一点马上就送到, 唔使同其他乘客争食!点菜纸简单易选,一目了然而每次我哋最期待黎呢间餐厅,最大原因都系因为呢个松叶蟹同埋生蚝任食嘅选择 !基本上唔系太多其他餐厅可以咁样比你食。呢度嘅刺身不论味道,摆盘,新鲜程度都冇得挑剔, 唔讲仲以为去咗高级日式餐厅食刺身拼盘! 刺身质素绝对有保证饮品方面, 除咗我最钟意嘅苹果酒外,竟然有呢款属于贵价既Corona,真系一大惊喜!净系饮酒都番本。重头戏系大大条嘅松叶蟹脚同埋劲大劲新鲜嘅生蚝, 每次嚟唔食返四五碟都唔愿意走,今次黎发现生蚝又大只左同新鲜左,蟹就保持高水准既鲜甜!寿司方面, 依然系料多饭少,精美唔在讲,诚意绝对有!由于食得太多生蚝,所以烧蚝只能浅尝! 但巾帼不让须眉! 烧物有惊喜!天妇罗粉少外脆内鲜,油不多。甜品选择多箩箩,简直花多眼乱! 本身我都好钟意食百福豆腐花,但系其他甜品更加吸引,正都无朋友!
点菜纸简单易选,一目了然
寿司方面, 依然系料多饭少,精美唔在讲,诚意绝对有!
天妇罗粉少外脆内鲜,油不多。