2014-05-03 653 浏览
Lab Made 今年开左好多新分店,终于唔洗再过啲想食要特登去尖沙咀既苦日子!新张大吉,梗系要去支持一下。新店位于东港城food court,今日平日下午去都人流极多,四周食店林立,隔离仲有间大件夹抵食既手作之店雪糕,但Lab Made都系人头涌涌,好多中学生放学过黎买杯食下,不过都系因为贵啦,几个share一杯,一人两啖就食完。今期口味除左好hit既奶酱脆多,仲有腐竹鸡蛋糖水,英式杏仁,同芒果菠萝乳酪。后两种我就无咩兴趣,奶酱脆多就时不时都会见佢推出,所以今日就同细佬夹份食一杯腐竹鸡蛋糖水。呢个味既雪糕真系见都无见过,只能够话好有创意,同新鲜感。Lab Made 既gimmick 就系创意,如果唔系其实都几难做,1.5球至少40蚊都唔洗埋到单,好多客见今期口味,吸引㖞就帮衬,唔吸引就唔会帮衬,因为一杯仔已经咁贵,买之前要谂过度过。个日见到好多客都买奶酱脆多味,咁我就系到谂我系咪拣错左呢,但见到杯雪糕又唔系好似伏姐,咁都安心啲;上面个两粒唔知咩劲之难食!!苦既!!好难吐反出黎,开头咬系脆既,心谂无咩味就是但啦,但再咬落去,劲苦!都唔知摆呢两粒嘢系到做咩!但个雪糕系好味既,鸡蛋酱好浓,
新张大吉,梗系要去支持一下。

上面个两粒唔知咩劲之难食!!苦既!!
都唔知摆呢两粒嘢系到做咩!
但个雪糕系好味既,鸡蛋酱好浓,雪糕入面既腐竹好清香同好有咬口,睇得出好足
料,同埋呢个雪糕都系比较淡味,唔错(因为食雪糕之前食左日本烧肉,所以唔想再食浓味嘢),总括黎讲,系好味既,不过唔值44蚊,同埋上面个两粒嘢令我大打折扣,由笑脸降到ok,完。
外卖自取